maandag 14 januari 2013

2013: Dat het een jaar vol liefde en vreugde mag zijn

Ik zit in mijn kamertje/kantoortje en probeer me to concentreren op de taken de ik mezelf voor hebt gehouden om te doen vandaag. Ik ben al een heel eind. Nu begint het wat rommelig te worden. Afgeleid ben ik omdat het buiten licht sneeuwt. SUPER! Het wordt wat donker en ik was redelijk vroeg uit de veren. Er komt even een 'rust moment'  aan.

Ja, dan ga ik denken. Denken over dingen die mij bezig houden in het leven. Familie, werk, agenda afspraken, FB checken. Ik heb net een pakje ingepakt voor Nieuw Zeeland. Die had ik eigenlijk begin december al op de post willen doen. Kerst/zomer jurkjes voor de 4 kleindochters. Niet van gekomen. Ik dacht nog even, het kan nog voor Oud en Nieuw- nee dus. Alles draaide om pa, zijn ziek zijn, overlijden en afscheid. Nu zijn de jongens ( mijn man en zijn broer) vandaag in het huis bezig. Ik heb me ' afgemeld'  voelde even dat ik thuis moest blijven. Even hier wat ' gewone'  dingen doen. En dat is gelukt. Huiskamer afgestoft, wat boodschapjes, even naar de ING, in mijn uppie een kop koffie gedronken. Even ' mezelf zijn'.

Ik voel me niet treurig hoor. Integendeel. Ik denk dat ik goed in mijn vel zit, heb energie om een aantal zaken weer op te gaan pakken en heb ideeën in overvloed om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Misschien wel teveel ideeën.

Het jaar 2011 begon met het overlijden van mijn moeder. Meteen al, om 01:05, net na het overgaan van het ene jaar naar het andere. Het duurde even voordat ik in mijn ritme kwam in 2011. Nu is het met de kerst in 2012 treurig ipv vrolijk geweest. Toch snap ik het allemaal goed. Het hoort zo. Het jaar 2013 ga ik volop in de start blokken. Ik ga keihard werken, inzetten voor het gene dat ik belangrijk vind. Aandacht voor mijn geloof, familie en vrienden, mijn bedrijf A-plus Products en hopelijk kan ik op een gezonde manier ook nog genoeg uren apart zetten om een nieuw idee uit te werken.

Er is altijd wat nieuws te leren. Dat is al een uitdaging op zich. Mijn man gebruikt de computer omdat het moet. Ik, omdat ik het leuk vind. Graag wil ik wat meer zelfstandigheid door meer kennis op te doen. Door te doen- kom ik al een heel eind. Door te vragen nog een stapje verder.

Ik voel me een gezegend mens. De talenten/aanleg die ik heb wil ik niet alleen benutten maar ook ' volwassen' maken. Delen, verder ontwikkelen. Ik heb zin in 2013! Januari is al halverwege. Tijd staat voor  niemand stil ook al voelt dat wel eens zo.

Vandaag is de eerste dag van de rest van mijn leven. Ik heb er zin in!

3 opmerkingen:

 1. Positief blogje. Ben ik blij mee om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedzo! Maak er een mooi jaar van!

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt Marga. Was me een weekje wel. Ben net aan het opklimmen na 4 dagen grieperig. Ach het kon erger. Kan nu weer glimlachen.

  BeantwoordenVerwijderen