Over de bloggerWat ik even zeggen wil.........Ik lees elke dag de krant, niet om van het slechte nieuws op de hoogte te zijn, maar ik interesseer me hoe mensen in het leven staan. En hoe een reporter het verhaal dan weer verwoord. Niet altijd zoals diegene het gehoord heeft maar wel zoals die het geïnterpreteerd heeft – en dit heeft weer gevolgen voor “ de mens”  algemeen gezegd.

We kunnen niet om berichtgeving heen… het is wat we ermee doen dat belangrijk is. Het kan een medium zijn waardoor we ook anders in het leven kunnen gaan staan – als we maar begrijpen hoe we met “ het journaal- de kranten”  e.d. om moeten gaan. Ook die mensen die als schrijvers en nieuws weergevers werken, gebruiken de talenten die zij hebben om dit werk te doen. Het boeit hen…sommige zien het ook als hun plicht om “nieuws”  goed of slecht, door te geven aan het publiek. Wat jaren geleden door verslaggevers en nieuws media in de VS werd geroepen : People have a RIGHT to know and we are morally obliged to report”. 

In mijn beleving is dat een beetje doorgeslagen. Ook uiteraard heeft het te maken met de mogelijkheden van tegenwoordig. Twitteren, sms-en en Facebook zorgt er ook voor dat gebeurtenissen snel de wereld in geholpen worden. En snel is niet altijd goed. Zodra men op een knopje drukt zijn de gevolgen niet meer te overzien.

Ik denk dat alle mensen meningen hebben… heb ik ook! Sommigen houden die voor zich, anderen schreeuwen het van daken, en anderen willen gewoon hun “ ei”  kwijt op een rustige manier. Ze delen op eigen manier hun enthousiasme, zorgen, hoop en inzicht. Dat wil ik ook – mijn visie op het leven delen, dagelijkse beslommeringen, gebeurtenissen, geloofsovertuigingen en hopelijk steun geven aan mijn mede mens. Maar niet van het dak schreeuwend! Maar via het geschreven woord.

Waarom? En met welk doel? Ja dat kan ik moeilijk anders uitleggen dan: Dat voel ik. De mogelijkheden bestaan ervoor, levenservaring heb ik de afgelopen 59 jaar opgedaan. Daar wil ik wat mee doen. Het leven is geen zinloos gebeuren. Bepaalde situaties of eigenlijk wel alles wat ik mee hebt gemaakt is voor een reden geweest, en ik bedoel niet 1 reden maar ‘n reden.

Inhoud:

Ja, zal even wennen zijn aan hoe ik dit in wil vullen. Misschien 1 of 2 dagelijkse dingen toelichten, die óf gebeurt zijn, in de krant staan, ter spraken zijn gekomen en daaraan Gods woord en/of mijn visie- en andere wijsheden aan koppelen. Ook is het vertolken oftewel doorgeven van Gods woord weer vanuit een persoonlijk standpunt. Hoewel ik, en anderen, dezelfde dingen lezen, bespreken en denken te begrijpen… wordt het toch een persoonlijk vertolking. Ook daar zullen mensen een mening over hebben…en dat mag. Is juist belangrijk!


Ook zal ik meer op moeten letten op het juiste taal gebruik. Daarmee bedoel ik de grammatica en spelling. Van mijn 59 jaar heb ik  ong.35 jaar Engels gesproken – dus soms gaat er wel eens iets mis met mijn grammatica. Bv de regel met de t,d en dt . Gelukkig ben ik niet de enige die hier problemen mee heeft maar het is mijn doelstelling om dat eindelijk eens onder de knie te  krijgen. Met al dat schrijven zal dat wel lukken.

Deze BLOG vertaal ik ook in het engles voor mijn engels sprekende familie leden en vrienden en al diegene die de weg naar mijn blog vinden. Sommige vertaling zijn aangepast naar een situatie en direct een rechtlijnige vertaling. Soms is een wending nodig om het verhaal in de juiste sfeer te vertellen.

Nou, dit is dus mijn doelstelling en gedachten achter deze BLOG. Veel plezier. Ik hoop ook wat feedback te krijgen. Stimulerende gedachten en nieuwe ideeën zijn ook welkom.


Anita

1 opmerking:

  1. Jouw Nederlands is perfect hoor! Misschien kan je je blog delen in de groep op google+.

    BeantwoordenVerwijderen