donderdag 23 juni 2016

#1. Schotland Het was lastig maar wel te doen. Leven met alleen wifi zo af en toe!

Ja daar ben ik weer. Acht dagen op stap met echtgenoot en zwager. Met z'n drietjes hebben wij heel wat kilometers afgereden in de Schotse Highlands - en Lowlands. Het was wel even slikken dat ik niet dagelijks de kans had om wat te schrijven- want tja, nawerken is toch anders dan 'hot off the press'. Toch is het prettig om terug te blikken- al is het maar even - om opnieuw de indrukken, belevingen en mooie momenten terug te halen naar het heden.

Mijn zwager is alleenstaand- en omdat hij en zijn broer (mijn echtgenoot dus) beste vrienden zijn, allebei van kastelen en fantasy achtige verhalen ( Lord of The Rings en Harry Potter) om maar wat de benoemen, houden zijn wij drietjes op een Schots avontuur geweest van 8 dagen.

Dit is de tweede keer dat wij deze reis ondernemen - dan wel nu met een andere bestemming wat plaats betreft. Auto mee, benodigdheden voor 'huisje' mee ( etenswaren enzo) en een cadeautje van huis mee voor een familielid die ons onderdak heeft aangeboden voor 3 nachten ( 2 heenweg, 1 terugweg). Wij hebben een cabin voor 3 nachten in een natuurgebied vlak bij Inverness... nou ja, voor dit land en de afstanden - vlak bij.

Boot in IJmuiden op en in met eigen auto, een voorspoedige overtocht- heerlijk weer. Bij aankomst even stoeien met het verkeer- was drukke ochtend spits. Eenmaal buiten Newcastle was het rustiger en lekker rijden. Wij nemen onze Tomtom wel mee- scheelt onnodige ommetjes maken. Zelf ben ik 30 jaar links rijden gewend dus dat leverde geen problemen op.

Bij ons laatst bezoek kwamen wij in tijdsnood om het kasteel in Alnwick ( Harry Potter) te bezoeken. Niet alleen voor de film hoor, maar ook de historische waarde was voor ons van belang.

Een kommetje soep ging er toen wel even in- lichaam aan het 'omzetten' naar UK tijden. NA ons bezoek door op landweggetjes en 'grotere' wegen richting Edinburgh waar wij opgewacht werden door familie.

Tassen uitgeladen- even bijkomen en een lekkere maaltijd- we waren helemaal klaar voor wat ons te wachten stond deze vakantie week.

Vertrek IJmuiden- Alnwick Castle en aankomst Edinburgh

Edinburgh bezoeken- The Elephant House Cafe
een bijzondere plek onverwachts bezocht.

De stad verder in lopend- bekende weggetjes en plekken bezocht
ook het Indiaas restaurant terug gevonden- De moeite waard.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten