woensdag 14 februari 2018

Ben ik nu echt 'klaar'.

Klus geklaard?

Wij, manlief en ik, zijn onlangs een weekje naar Portugal geweest. Door goed te zoeken, achter alle puntjes de ‘i’ goed te bekijken, lukte het om heel voordelig een 8 daagse reis te organiseren. Dit is een kracht van mijn man. Hij vindt dit een sport. Alles napluizen, opzoeken, afwijzen en doorploeteren. Geef mij maar een ingewikkeld recept! 

Portugal. Een land waar ik nog nooit was geweest. Sinds mijn terugkeer uit Nieuw Zeeland kom ik wat vaker ergens over de grens buiten Nederland. De afstanden zelf voor grotendeels aan te rijden. Van Portugal kon ik mij weinig voorstellen behalve dan de vooringenomen ideeën. Warm, stranden, beetje tropisch paradijs-achtig. Na twee bezoeken naar Tenerife gemaakt te hebben zat dat ‘zuidelijk warm tintje' wel wat meer verhelderend in mijn verbeelding.

Tot voor kort had mijn man een baan. Door reorganisatie is daar een eind aan gekomen. De afronding fase is ingetreden. De laatste afspraken zijn gemaakt. Ik werk al een tijdje niet meer dus zijn we eigenlijk met vroeg pensioen. Uiteraard hebben we plichten. Die komen wij ook na. Nog 2 jaar en 6 maanden en dan treed de AOW en pensioen in voor hem. Ik ben eerder aan de beurt. Dus even riem strakker zetten...en goed alle koopjes af. Deden wij al maar nu even wat keener de krenten uit de pap halen. Alvast wennen aan andere indelingen geven aan onze uren die ons gegeven zijn!
De vlucht was prima geregeld. De, door mij ingeschatte leeftijd van de mede passagiers, was toch in de 60+ categorie. Door allerlei fratsen niet meegenomen te hebben, zaten wij niet naast elkaar, hadden we een beperkt gewicht limiet en door online in te checken nog minder kosten. Eigenlijk alles zelf regelen. Kost effectief. Dit geeft weer inzicht in waar wij voorheen wel geld in hebben gestopt.

Ik vind zelf de belofte van een 8- daagse reis als je om 21:30 ergens aankomt wel te belachelijk voor woorden. Dan nog je auto opzoeken, route naar je slaap bestemming en rond 23:30 aankomen toch wel iets waar naar gekeken mag worden. Enfin, ik klaag niet, constateer alleen maar.

Na een wen nacht ( eerste nacht onwennig geslapen), naar de supermarkt om wat inkopen te doen. Prijzen vielen ontzettend mee en we waren meteen zelfvoorzienend van ontbijt en fruit. Ook wat proviand om makkelijke maaltijden te koken. Uitjes, aardappeltjes, tomaat. Gezien we thuis ook moeten eten is dit dus geen extra kostenpost. Ik kook graag, ook op vakantie, en hebben wij dus vandaar dat wij wat spullen ingeslagen. Natuurlijk gaan we uit eten, maar niet voor elke maaltijd.

Het is bij mij binnengedrongen. Dat wij, manlief en ik, tot de ‘grijze golf’ behoren. Dan bedoel ik niet alleen de haarkleur. Het voelt ‘raar’ en ik weet niet wat ik met deze gewaarwording moet. Ben ik dus ‘klaar’ met moeder zijn? Met dochter zijn? Mijn positie in het leven zoals ik het ken is dus weer veranderd. Kind, vrouw, moeder, oma en nu ‘grijze golf’! Wij kunnen buiten het drukke seizoen op vakanties. Binnenkort kan ik een buskaart aanschaffen voor €12,50 waarmee ik verder het hele jaar op de stadsbus kan reizen zonder dat ik telkens geld op de kaart hoef te storten. Allemaal plusjes hoor ik je denken. Helemaal waar.

Toch ervaar ik een stukje ‘verlies’.  Is mijn doel alleen nog lang genoeg te blijven leven......! Tijd vullen met 'nuttige' dingen?

Ben ik nu echt klaar?

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk zo'n reis regelen en de wereld nog verder ontdekken, met of zonder grijs haar. Jij bent nog lang niet klaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Levenslust ontbreekt er niet aan. Beetje identiteit crisis denk ik ;-)

   Verwijderen
 3. هل تعانون من الحشرات وكثرتها واضرارها البالغة نقدم لكم افضل شركة لابادة جميع انواع الحشرات بالضمان وهي شركة المثالية لمكافحة الحشرات حيث تقدم اليوم افضل العروض والخدمات بارخص الاسعار بخصم 50% لفترة محدودة

  شركة المثالية لمكافحة الحشرات
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالدمام
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالخبر
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالقطيف
  ______________________________________________________________________________________________________________
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالاحساء
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بالجبيل
  شركة المثالية لمكافحة الحشرات بجدة

  BeantwoordenVerwijderen