donderdag 29 november 2012

#3. Alleen verder

"Het is alweer een tijdje geleden. Ik wilde je even bijpraten. Er is zoveel gebeurt. Ik ben niet meer alleen! Tenminste, we zijn nog een gezin. We leven als gezin, in ieder geval in een huis, samen - of ben ik dan toch alleen? Het lijkt wel of zijn gevoel verdwenen is- emotieloos komt hij over.  Wel is hij lief voor de kinderen, is vaker met ze bezig.  We doen wat we kunnen - overleven, elke dag is er een.

Ik ben gegroeid. Nou ja, metaforisch dan want ik ben kilo's afgevallen de afgelopen maanden. Maar zelf voel ik me sterker. Dat, ALS ik weer alleen zou komen te staan ( dan bedoel ik - alleen met de kinderen dan he?) dan val ik niet meer uit elkaar. Dan sta ik er anders in.

Volgende maand begin ik een nieuwe baan. Na jaren thuis voor gezin en huis te zorgen, ga ik weer   werken. Spannend hoor! Soms voel ik alsof ik vleugeltjes heb gekregen. Dan stijg ik boven mezelf en zie ik een ander mens. Natuurlijk heb ik nog huilbuien, natuurlijk voel ik me nog onzeker en vertrouw ik het (nog?) niet allemaal. Maar ik voel me wel anders. Ook al halen we misschien de eindstreep niet! Ik weet niet hoe lang dit zo door kan gaan zoals het is. Of ik het wel vol houd! Maar we doen wat we kunnen."

Ik bewonder dit koppel ten zeerste. Het is een ware strijd om aan te zien. Ze doen er ALLES aan om het gezin als een geheel te behouden. Liefde voor de kinderen, realiseren wat 'ze' hadden en hebben en wat op het spel staat als 'ze' uit elkaar gaan- hoe anders hun leven en toekomst dan zou zijn, het blijft vechten voor 'hun' bestaan.

Ik bid, en als u dit leest en ook een bidder bent - bidt u dan mee? Voor steun, voor liefde, voor kracht, voor inzicht, voor wijsheid, voor het vermogen om het leven te zien in zijn (hun) realiteit en de waarheden die daaraan gekoppeld zijn - aan te kunnen?

Bid u mee voor gezinnen in nood, tegen verdriet en pijn. Tegen dat wat gezinnen uit elkaar scheurt?

Dank u. Amen!1 opmerking:

  1. Ja, ik wel wel meebidden. Er zijn zoveel gezinnen in nood. En werken aan relaties is echt hard werken!

    BeantwoordenVerwijderen