zaterdag 17 november 2012

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet!

Door de ogen van kinderenIk wil jullie graag voorstellen aan Kermit en Fabiola.

Ik heb Fabiola al sinds mijn 5de. Het was een super bijzonder verjaardag's cadeau. Ze kwam met een garderobe die door mijn moeder was gemaakt. Ik was DOL op mijn pop. Het jurkje wat ze op deze foto aanheeft is nog een ' uit de oude doos' en zo heb ik nog een aantal, zelfs het originale regenkeepje die ze om had toen ik haar in mijn armen kreeg. Geweldig. Wel heeft ze nieuwe ogen moeten hebben maar verder is ze helemaal authentiek.

Naast Fabiola zit Kermit. Hij wijkt nooit ver van haar zijde. Ze zijn onafscheidelijk geworden over de jaren. Fabiola en Kermit kijken toe terwijl ik aan mijn bureau zit te werken. Ze zijn vooral actief als ik ga Skypen. Dan willen ze erbij zijn. Er is een speciale zitplek voor gemaakt. Op mijn printer. Dan hebben ze goed zicht op het scherm en kunnen ze mee praten. Ja, Fabiola en Kermit Skypen. Met twee van mijn kleinkinderen Summah en Archie. Vooral Summah is helemaal weg van Kermit. Soms zingt hij voor haar het liedje " It's not easy being Green". Ooit naar geluisterd?? Prachtige tekst. Daar kunnen we nog veel van leren. Dat is weer een ander verhaal trouwens- daar kom ik vast nog wel eens op terug!

Enfin, Kermit en Fabiola waren aan het Skypen met Summah. Dat heeft ze aan haar begeleiders ook verteld op de peuterspeelzaal. Helemaal in HAMILTON, New Zealand. De begeleiders vonden dat geweldig en vroegen Summah, kan je Kermit en Fabiola tekenen dan? Nou dat hoefde geen twee keer gezegd te worden. Summah pakten en kwast en begon aan een meester werkje.

Een paar weken gingen voorbij. De post kwam met een dikke envelop aanlopen. Leuk, dacht ik nog. Ik maakte het open en daar kwam het kunstwerk van Summah uit. Toevallig zag ik dat zij online waren een paar uur later - ( toen 10 uur tijdsvershil  nu 12 vanwege zomer/wintertijd). Na wat geklets liet ik Summah zien dat de postbode geweest was en hield haar werkje voor de camera.

De herkenning en blijdschap om te zien dat oma haar ' cadeautje'  had ontvangen was overweldigend. Ze riep heel hard " Hee Kermit 'nd Fabola". GEWELDIG!! De wereld door kinder ogen - hoe mooi is dat!!

gemaakt door Summah - leeftijd: 20 maanden!2 opmerkingen:

  1. Geweldig. Wat een heerlijk blogje om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een heel mooi verhaal!
    Fabiola doet mij denken aan mijn eigen pop van vroeger. Ook mijn moeder had een hele garderobe gemaakt die bewaard werd in een klein kinder koffertje. Helaas is de zowel de pop als de garderobe verdwenen. Jeugdsentiment....

    BeantwoordenVerwijderen