vrijdag 4 januari 2013

Meldpunt- Positieve ervaringen

Ja, even dit! Wil er toch wat over kwijt.

Ik heb wat te melden: De trend is vorig jaar gezet - zodra er iets is wat mis is komt er vanuit een hoge toren een BEVEL: Start een meldpunt! Dan hebben mensen een plek om hun ongenoegen te uitten en worden de mailtjes, telefoontjes en brieven daar naartoe gestuurd en verzameld. Dan kunnen we altijd nog kijken of we er wat mee doen, maar zijn de mensen wel hun frustraties kwijt!!
Meldpunt Anti Polen, anti Vuurwerk, anti Ziekenhuizen om maar een paar te noemen.

Door onze recente ervaring met ziekenhuis personeel en verzorging hadden wij ook wat te melden: Een ZEER positief verslag. Er kon niet meer voor pa of ons gedaan worden. Echt fantastisch. Natuurlijk waren er een paar dingetjes waarvan wij eerst dachten, nou nou, dat had anders gekund. Maar echt hoor 99% tevredenheid is toch de moeite om het melden waard! Dan kan je alleen terecht bij de Meldpunt ontevredenheid - daar kan je dan je verhaal vertellen hopen dat de weegschaal misschien toch niet zo hard en snel zakt.

Ik zou in 2013 wel wat Meldpunten zien waar men positieve opmerkingen zou kunnen plaatsen. Iets wat ook op de voorpagina van de krant mag komen ipv een verhaal over een scheiding of andere persoonlijke toestanden die verder geen mens aangaan.

Meldpunt: Ik houd van/luister naar/ breng tijd door met mijn kinderen - ipv Personeel Jeugdzorg komt om in het werk.
Meldpunt: Ik zorg voor mijn ouders- ipv  Uren huishoudelijk hulp ingekort, familieleden verontwaardigd - wie moet het huis stofzuigen? Ik niet ik heb het te druk, daar is de Overheid toch voor?!
Meldpunt: Onze buurt is Toppie, wij wonen hier met plezier en zorgen voor elkaar- ipv Raddraaiers vernielen abri vanwege verveling,  straat ligt vol troep, voortuintjes gebruikt als stortplaats voor oud vuil!
Meldpunt: Gebed gehoord/gevraagd/ samen bidden- respect voor geloofsbeleving ipv onbegrip en discriminatie.
Meldpunt: Ik wil/ga eenzame mensen bezoeken- ipv Verzorgingstehuis bewoners krijgen geen/weinig bezoek, man ongemerkt 3 weken dood in bed.
Meldpunt: Ik wil wat voor de medemens betekenen- ipv ik heb het te druk met mijn eigen leven.
Meldpunt: Wie kan een extra maaltijd gebruiken- ipv Nederlander gooit ?? ton eten weg per week.

Zou het aanslaan denk je? Zouden mensen hier oor voor hebben? Zou het onderwerp van gesprek worden? Zou het verschil maken?

Er is ooit een krant begonnen die alleen positief nieuws wilde melden- waar is die gebleven?

Eigenlijk zouden die bovengenoemde meldpunten een deel uit moeten maken van ons dagelijks leven en niet eens nodig moeten zijn. Iemand de hand toereiken om hem/haar te steunen. Delen met elkaar- het goede! Daar wordt een mens pas vrolijk van.

Wanneer heb ik eigenlijk voor het laatst een nieuwe jas weg gegeven ipv die afgedankte? Mmmmm.... ik ga de lijst eens na om te kijken waar ik een verschil zou kunnen maken.
1 opmerking:

  1. Inderdaad een goed idee; meldpunt positieve ervaringen:) Van al die nare berichten worden we ook niet vrolijker en het geeft al helemaal weinig motivatie om verder te kijken dan je eigen hachje. Dank voor het delen!

    BeantwoordenVerwijderen