donderdag 3 januari 2013

Aan allen voor het jaar: 2013


Aan alle lezers van mijn blog!

Het is alweer 3 januari en het jaar 2013 is begonnen. Voor sommigen een vrolijk en positief begin, voor anderen een moeizaam en vreugdeloos vooruitzicht. Een wereld van verschil in ervaring, verwachtingen en vooruitzichten.

Waar ligt dat aan, denk ik dan? Is het omdat het jaar ervoor slechte, verdrietige of teleurstellende ervaringen bevatte? Of is er een uitzichtloos negatief iets wat mogelijk in het vooruitzicht licht. Is de tunnel zo lang geworden dat het jaar er uitzichtloos uitziet voor u?

We kunnen niets voorspellen. Het weer niet, wat op ons pad komt niet, hoe wij met een gebeurtenis om zullen gaan niet. Hooguit kunnen wij speculeren! Een veronderstelling! Een poging om voorbereidingen te treffen zou dit of dat op ons pad komen. Druk maken om 'iets'- waar we veel energie in stoppen en achteraf realiseren dat het toch anders loopt of is dan verwacht.

Hoewel ik voor al het bovengenoemde waakzaam ben om elke dag te ervaren zoals het komt val ik ook wel eens in de ban van 'voorbereidend denken' zoals ik dat noem. Zo hebben mijn man, zwager en ik de afgelopen maand allerlei 'voorbereidingen' - eventuele scenario's - doorlopen. Tot drie keer toe tot in de puntjes geprobeerd om in ons hoofd een beeld en plan te formuleren hoe we pa op zouden kunnen opvangen  en voorbereiden voor een nieuwe woonsituatie zodra hij uit het ziekenhuis ontslagen zou worden.

Na een week van wikken en wegen zijn we daarmee gestopt. Pa zijn wijze woorden waren daar de oorzaak van. "We zijn dagjes mensen". En daar hebben wij VEEL aan gehad de afgelopen weken. Elke dag ervaren met alles wat erbij hoorde- dichter bij-elkaar komen. Bewuster worden van elk moment. Er niets 'bijhalen' wat toch achteraf anders bleek te zijn of niet mogelijk was zelfs. Gewoon doen.

Ik wil jullie allen een zeer mooi, gezegend en rijk 2013 toewensen. Dagjes mensen, dat zijn wij. En laten wij dan ook elke dag die ons geschonken wordt tot in de puntjes zo ervaren.

Dat is in ieder geval mijn voornemen van 2013.


4 opmerkingen:

 1. Mooi! Hoe je "dagjesmensen"schrijft. Dat is zo! We leven bij de dag, God zorgt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel- fijn dat er meer mensen zijn die zo denken. Gelukkig dat God zo zorgzaam is Yvonne. Anders waren we alleen maar bezig met zorgen over morgen.

   Verwijderen
 2. Mooi stukje!

  Alle goeds gewenst in dit nieuwe jaar!

  Groet,Marga

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Insgelijks Marie Louise, een gezegend jaar gewenst!

   Verwijderen