maandag 11 februari 2013

Zondag- een rust dagHet is KOUD buiten. Tenminste hier op de dijk wel. Prettig als je nu lekker warm dicht bij een kachel kan zitten. Een warm kopje chocomelk dichtbij de hand.

Kleine vlokjes sneeuw dwarrelen langs mijn raam. Het waait. De temperatuur ligt tegen de nul aan en als je op de sneeuw van  gisteravond loopt knispert het onder je voeten. Het is dag en nacht verschil met gisteren.

Ieder beleeft het op zijn/haar eigen manier. Zondag rust! Zo hebben wij ook ons ritueel. Zondagochtend ging het zo: Lekker lui ontbijt met zacht gekookt ei, uitgebreid lang getreuzeld en tijd voor elkaar. Onder het genot van licht ' zondag' muziek genieten en langzaam wakker worden.

Daarna wat lezen, bladen, boeken- tijd om over dingen na te denken. Het zonnetje nodigde uit om naar buiten te gaan. Er lag een ligt laagje sneeuw- maar wij wilde een dikke deken. Dus in de auto en richting Utrecht- Utrechtse Heuvelrug om precies te zijn. Wat een mooie witte wereld. Wat heeft Hij toch een prachtige wereld gemaakt voor ons. En nu op een van de rust dagen mogen wij ervan genieten.

We kwamen aan op de parkeerplaats bij de Pyramide van Austerlitz in Woudenberg. Nooit eerder geweest. Het was inderdaad mooi wandel weer.

Vol bewondering liepen wij door het bos. Glinsterende sneeuwvlokjes op bladeren. De wind blies wat losse sneeuw van de takken. Het was sprookjesachtig. Er waren meer die dachten zoals wij en het was gezellig druk. Een mooie wandeling, een stevige kom snert en een lekker warm kopje thee. Wat een middag.

Om de dag nog een extra sterretje te kunnen geven zijn wij binnendoor naar huis gereden, de snelweg vermijdend. Heerlijk.

Bij thuiskomst eerst de kachel maar eens opkrikken, kaasje, paté en crackers. Een glas port kon er ook wel bij. Wat een prachtige manier om van onze rust dag te genieten.

De wereld voor ons gemaakt, voor ons om voor te zorgen en van te genieten- wat een zegen om een rust dag gekregen te hebben om die op deze manier te kunnen benutten.

Amen!
2 opmerkingen:

  1. Ik ben er nog nooit uitgestapt daar ... Toch eens doen! Mooie blog.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, dit was ook ons eerste bezoek en zal zeker niet de laatste keer zijn.Een aanrader vooral met de sneeuw!

    BeantwoordenVerwijderen