vrijdag 17 januari 2014

Oma krijgt post

Het is vrijdag- ja, alweer. Vandaag is het droog na een week van grotendeels veel nattigheid. Ik kijk naar al de klusjes om me heen. Stapeltje hier, mandje daar- vaatwasser moet leeg! Ach de gewonen dingen. Ik ben bezig, of eerlijker gezegd, wij zijn bezig met het opruimen van onnodige en soms op uitgekeken spullen. Dingen die vaak in de kast terecht komen en niet meer naar gekeken worden omdat ze, voor welke reden dan ook, niet meer nodig zijn.

Gisteren de huishoudelijke klusjes gedaan- alles strak en schoon, vandaag 'in de computer' gedoken. Hier valt ook nog het een en ander op te ruimen. Inkomend post die weg kan, beantwoorde mails die ook weg kunnen. Mijn foto bestanden zijn ruimschoots en kunnen eigenlijk ook met een opruiming doen- vergt wel veel tijd, maar dan heb je ook wat!

Tegenwoordig vind ik deze klussen minder erg. Het geeft een gerust gevoel en ook voldoening. Ik wil zo graag, zou er iets gebeuren met mij, dat ik 'de boel'  opgeruimd achter laat. Niet alleen om mensen in mijn nabijheid te sparen maar omdat ik zelf de verantwoordelijkheid (wil) nemen om taken af te maken, mijn inbox schoon te houden en alleen achter laten wat voor een ander van belang is.

Enfin, dat terzijde. Ik heb een gezellig kamertje-kantoortje. Aan de muur hangen foto's en briefjes die voor mij van belang zijn. Zo af en toe pluk ik daar wat van af en gooi ik het weg- niet mee relevant. Het prikbord hing er netjes bij- tot vandaag. Ik kreeg post van de kleintjes....


Nou DAAR wordt ik blij van. Daarom mag mijn prikbord er rommelig en vrolijk erbij hangen. Dit is toch nog wel HET ultieme in post ontvangen he? Ja, skypen is leuk, foto's op FB zijn leuk- maar zo'n envelop openen en er van alles uit halen- dat overstijgt toch alles.

Oma is blij, dankjewel Indi, Summah en Bax- en dankjewel Kylie voor het posten hiervan. Dikke kus. Kijk maar in jullie brievenbus- er komt vast ook iets van oma naar jullie toe!


4 opmerkingen: