dinsdag 10 juni 2014

Het overkomt ons allemaal wel eens....

Discouraged - vertaald vanuit het Engels is o.a. ;

Terneergeslagen, mismoedig, verdrietig, neerslachtig, mistroostig, moedeloos.

Ach, vandaag even zo'n dag. Kan iedereen overkomen en zal veel mensen wel bekend voorkomen. Ik ben alles behalve ZIELIG, maar had even gewoon mijn dagje niet. En dat gebeurt wel eens vaker. Niets mis mee, alleen, ik baal zo dat het zich herhaalt terwijl ik er juist hard aan werk om HET me niet te laten overvallen en mijn dag of stemming te laten bederven.

Ik heb heel wat klusjes opgestapeld die echt AF moeten. Er zijn andere taken waar ik me ook bezig mee wil en GA houden. Best wel belangrijk. Alleen, dan moet ik rust hebben, en niet constant afgeleid worden. Want zo zit ik wel in elkaar. Als de dagelijkse taken zich opstapelen heb ik geen rust. Die wimpel ik regelmatig gewoon af- geen gedoe, geen poespas. Gewoon, net als miljarden huisvrouwen overal.

Maar soms, soms zit het tegen. Dan komen er dingen tussen of lukt het niet en loopt alles in het honderd en komt er MEER bij ipv MINDER!

Ik weet het, HOE BELANGRIJK IS DIT! Doe normaal zeg! Waar zeur ik over.

Het is niet mijn bedoeling te zeuren. Alleen nu even mijn hart uit storten, alles weer op de rit krijgen. Schoon schip maken.Vol goede moed verder. 

Wat ik eigenlijk hiermee ook wil bereiken is om te laten weten;

HET is OK - HET overkomt IEDEREEN wel eens. En meer dan een keer in een mensenleven. Het MAG
Het is een menselijke emotie.

Heb jij ook wel eens zo'n dag? Dat alles wat je aanpakt scheef gaat? Dat je de dag even helemaal weg ziet glijden in het NIETS en het gevoel krijgt niets gepresteerd hebben. 

En de tijd vliegt al zo snel. Dan heb je nog zo'n baaldag erbij - tjonge jonge. 

Wees getroost - want morgen is weer een dag. Een mogelijkheid tot verbetering, tot succes behalen. Tot tevredenheid bereiken. 

Kijk, de zon komt weer tevoorschijn - achter die wolken daar blijft het schijnen! 

ALTIJD.

Prachtig toch!

3 opmerkingen:

 1. Nou wacht, ik kom je een knuffeltje brengen. Ik kreeg een heel mooi boek waarmee ik heel blij ben. Ik wil gewoon even zeggen dat je bijzonder bent. En dat het mag. Gewoon even dippen. Die Zon is er altijd. Gelukkig wel. Denk aan jou, nu even. Voel je het?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik dank je hardstikke. Blij dat het boek is aangekomen. Was net even aan het chatten met Marja en ze vond het leuk dat ik je het boek wilde sturen.
   Ik weet nu waar m'n 'dip dag' zo'n oorsprong had ( deze keer). Vandaag overlijdensdag van mijn kleinzoon Mitchell die 4 jaar geleden verongelukt is. Enfin, zoals je zegt- het mag, die dip! Daar ga ik ook vanuit. We zijn menselijk en niet SUPER HEROES! Ik voel je warmte- dankjewel lieve Aritha!

   Verwijderen
 2. Ja, ik las het net. Wat erg om een stukje van jezelf te verliezen. Overlijdensdagen zijn herdenkingsdagen en soms ook dip-dagen. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen