donderdag 21 augustus 2014

Een ander onderwerp

Er was geen woensdagavond groep- er waren zoveel niet beschikbaar vanwege vakantie plannen dat er besloten werd de avond stilletjes voorbij te laten gaan.

Ja, wat moet ik dan? Waar moet ik nu over schrijven? Nou, er zijn onderwerpen genoeg waar ik het over zou kunnen hebben. Je hoeft de krant maar open te slaan en daar gaat het al mis. Niets anders dan geweld, gruwelijk geweld en overdadig geweld. Ja toch? Ik wordt er een beetje zenuwachtig van. Natuurlijk kan ik dat overslaan - en dat gebeurt ook wel en neem ik genoegen met de 'gewone' berichten, maar er staat weinig bij om echt blij van te worden. Dus die krant kan ik makkelijk links laten liggen en mijn dag wordt er niet minder door.

Psalmen 4:8
Ik zal gaan liggen en slapen in vrede, voor jou alleen, HEERE, stellen mij in staat om veilig te wonen. 

( NVS)

Waar wordt ik dan wel blij van?

Ik hou van kikkers en het lied
It's not easy being Green, van Kermit.
Tekst ZO bijzonder mooi.
Als ik wakker wordt en dankbaar de dag begin - juist met DAT gevoel van dankbaarheid dat ik er BEN! Dat mij een nieuwe dag geschonken is om er wat mee te doen wat waardevol is.

Wanneer er berichten staan van een of meerdere kinderen en/of kleinkinderen op mijn iPAd of telefoon.
( nee, niet via openbaar FB ofzo- gewoon - mam/oma berichten persoonlijk naar mij) vanuit het buitenland.

Als ik de stem van manlief hoor en weet dat hij goed heeft geslapen en uitgerust is. Hij heeft nl ernstig apneu en slaapt met een masker. Dat was ZO wennen. Ik ben absoluut ERG trots op hem dat hij er zo goed mee omgaat.

Als ik naar buiten kijk - regen, zonneschijn of welk weersomstandigheid ook - en zie hoe mooi alles rondom is. De luchten, de bomen, de geiten en kippen en het opgewekte gesnater van alle vogels.

Het ochtend chat bericht van een vriendin via Skype. We maken elke ochtend contact gewoon om te laten weten hoe de nacht is geweest en wat de plannen voor de komende dag zijn. Haar man is semi- invalide na een hartstilstand en reanimatie. Zij zorgt met veel liefde en toewijding voor hem. Dit ochtendritueel is echt een belangrijk onderdeel van onze vriendschap en steun naar elkaar.

Dus, ik hoef niet over die narigheid te schrijven. Niet omdat ik ontken dat het er is, maar omdat ik het veel belangrijker vind om te weten dat er mogelijkheden zijn tot dankbaarheid. Dat, als ik het zou toelaten, dat ik somber en neerslachtig zou worden als ik op ga in alle ellende die mensen zich aandoen.

Ik kies voor vrede in mijn omgeving. En als dat helpt om een ander ook zo in het leven te staan dan zijn we een stap verder om te leven zoals we dat behoren te doen. In liefde, in zorg voor elkaar - in hoop en vreugde.

MatteĆ¼s 22:36-40
36 ‘M
eester, wat is het grootste gebod in de wet?’ 37 Hij antwoordde: ‘Heb de Heer, uw God, lief met heel uw hart en met heel uw ziel en met heel uw verstand. 38 Dat is het grootste en eerste gebod. 39 Het tweede is daaraan gelijk: heb uw naaste lief als uzelf.40 Deze twee geboden zijn de grondslag van alles wat er in de Wet staat.’En elkaar afslachten is naar mijn inziens niet wat God voor ogen had.


4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Zo raar als de wereld er uitziet- zo zijn er ook dingen om nog dankbaar voor te zijn denk ik dan. Ik kan begrijpen dat mensen dat eventjes over het hoofd zien. Je zal maar in zo'n oorlogsgebied wonen.
      Bedankt voor je bezoek Mieke....

      Verwijderen