zondag 14 september 2014

Woensdagavond gesprekken - en dan..........

Ja, het was weer zover. Woensdagavond waren we bijna weer compleet als groep bij-elkaar om het boek " My Neighbour's House" te bespreken. Heerlijk!

Het duurde even voordat we ons 'voorpraatje' uit hadden. De leden waren allen op diverse tijden weg geweest en er waren veel verhalen te vertellen en naar te luisteren.

Ja, dan is het moment aangebroken- volgende hoofdstuk aub. 'What God desires'.

De inhoud gaat over het 10de gebod! Het niet begeren van wat anderen hebben... om even kort samen te vatten. Hoe definieer je wat 'begeerte' eigenlijk is? We hebben het er lang en breed over gehad. Nog niet eerder deze blog gelezen...ga dan naar de link en neem een stapje terug in de tijd.

Maar nu, we waren bij hoofdstuk 8; 'What God desires' - en Wat God verlangt ( van ons) is dat wij ons verdiepen in Zijn Woord. Op die manier, en ALLEEN op die manier kunnen wij gehoor geven aan Hem. ALLEEN dan is het mogelijk om sterk in de schoenen te staan en niet alleen Zijn Woord te verkondigen maar te LEVEN zoals God dat van ons verlangt. En om dit te kunnen hebben wij als begeleider, ondersteuning en raadspleger - De Heilige Geest om ons daarbij te helpen.

Want, laat eerlijk wezen, dat wordt met de dag moeilijker. Na het nieuwsbericht van vanochtend bid ik voor meer Saul momenten (Handelingen 9:1-6).

We worden ook geroepen om onze vijanden lief te hebben. En met onze vijanden versta ik - diegene die ons kwaad aan doen. Maar niet alleen ons als persoon maar ook diegene die God gebruikt om moorden te plegen, om onwaarheden te verkondigen en genadeloos onmenselijke praktijken uit te voeren. Zelf zien zij dat niet zo - hoe krom denkend wij dit ook ervaren - de mensen die zich beroepen op hun God en Christenen dwingen om anders te denken, voelen en gedragen zich als 'redders' en uitdragers van hun geloof. Ik vind het allemaal ERG moeilijk te bevatten.Het gaat mijn petje te boven hoe iemand  het hoofd van een ander eraf kan hakken. Wreed he, hoe dat er staat? Maar zo is het wel. Onthoofden klinkt veel 'netter' maar in feite is het een barbaarse handeling tegen mensheid en tegen GOD! Iemand van het leven beroven omdat hij of zij ANDERS gelooft.

Als wij allen als mens verlangen naar God, welke naam je Hem ook geven wil, dan deel je toch die verlangen? Of zie ik dat verkeerd? Dan werk je elkaar toch niet TEGEN maar draag je BIJ aan de weg naar Hem toe? Ben ik naif? Ontbreekt er kennis bij mij? Is het moeilijker dan DAT?

God bestaat - Jesus, de Wijsheid van God ( Kol. 2:3)  Zijn zoon bestaat en om ons te ondersteunen op deze aarde hebben wij de Heilige Geest ( Joh. 14:26) die ons bijstaat als raadgever en leraar, kennis overdrager.

TOCH?

Is deze strijd is TE GROOT voor de mensheid?

Ik verlang naar momenten dat God toch ingrijpt. Dat God mensen als 'de beul' met bliksem treft  en Zichzelf aan hen vertoont als liefdevolle God. 


Daar bid ik voor. 
Daar verlang ik naar. 
Daar hoop ik op.


2 opmerkingen:

  1. Die strijd is te groot voor mensen ja, we maken er niets van. Teveel egoisme en zelfzucht. God is liefde, dat overtreft alles ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het maakt me zo droevig dat mensheid zich zo wreed opstelt tegenover elkaar. Ik kan het maar niet bevatten.

      Verwijderen