dinsdag 4 november 2014

3. Zondag - rust dag - VREDE mag

Het schrijven over een onderwerp in delen heeft zijn voordelen.

Ik word in de gelegenheid gesteld om het onderwerp in kleinere hapjes aan te bieden.

Ook ontwijk ik zo mijn neiging om te lange stukken te schrijven en ik vind toch wel dat een "blogje lezen' ook te behappen moet zijn. Want mijn ervaring is wel dat als ik een Blog bezoek en even kijk hoe lang iets is - en de muis blijft maar doorrollen, dat ik af haak. Want ik heb niet altijd evenveel tijd - en bijbehorende aandacht - om lange stukken te lezen.

In het verleden ( en zal zelfs wel eens weer voorkomen) was ik geneigd om alles over het onderwerp waar ik over schrijven wilde, in één Blog te deponeren. Na aanwijzingen van diverse BLOG lezers, eigen ervaringen en ook tips uit mijn omgeving, is het mijn intentie om daar beter mee om te gaan.

- dus eventjes een stukje doorborduren op deel 2.

Doordat ik veel vragen hebt over dit onderwerp probeer ik ook open te staan voor anderen die met dezelfde dingen worstelen, overdenken of mee bezig zijn op welke manier dan ook.

Zo kwam ik dit artikel tegen; Als je jezelf niet kan veranderen, verander dan de wereld. Geschreven door George Arakel. Want, hoezeer ik ook mijn eigen gedachten, normen en waarden waardeer en in geloof - zijn er ook mensen die anders denken.

Als jonge vrouw dacht ik ook - 'ach dat veranderd wel' als mijn toenmalige partner een opvatting had of karakterstreek waar ik het niet mee eens was. Ik dacht dat ik daar wel aan kon 'sleutelen' om hem op een lijn te krijgen met mij. Echt en oprecht een zuivere ( maar naive) gedachten.

Iemand veranderd omdat hij/zij dat zelf WIL.

Verandering komt van binnen - als men iets verandert vanwege druk of motivatie van buiten af - blijft het buiten de persoon en wordt het niet EIGEN.

Een roker is succesvol bij het stoppen met roken als hij/zij ervoor kiest VOOR ZICHZELF - en niet 'voor de goede vrede omdat die of die dat wil". Hoe goed bedoelt die gedachten ook is.

Komend uit een kerks gezin zou je kunnen zeggen, ja je bent erin ( het geloof) grootgebracht - een logische reactie. Toch kies ik nu bewust voor mijn geloof omdat het voor MIJ de ULTIEME waarheid is, vrijheid en vertrouwen geeft. 

Ik geloof in mijn God die er is voor MIJ en die een reden heeft om mij te laten bestaan.

Ik moed u aan, probeer de beste persoon te zijn die je kan zijn - voor je medemens.
Dat is míjn streven - en als ik door voorbeeld - vrede weet uit te stralen en promoten
Dan is DAT mijn taak.

Ik ga op zoek naar mijn innerlijke vrede en zal trachten, met behulp van de H Geest zal ik met vallen en opstaan best wel een eind komen.

Ik GELOOF in VREDE

OOK op AARDE


2 opmerkingen:

  1. Jaaaa, een blogje naar mijn hart hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt Jedidja. Een onderwerp dicht op mijn hart. Ik ben allergisch voor onrust en onmin. Toch komt het voor in mijn familie en vriendenkring. ZO JAMMER - Zo'n ZONDE. Zo ONNODIG!!! En daar begint het - en daar kan het stoppen. Alle kleine beetjes op een hoop dan is er HOOP! HOOP voor vrede op aarde.

      Verwijderen