zaterdag 3 januari 2015

2015 de tweede dag

Het is 7:38. Ik ben er al een tijdje uit en heb mijn kopje thee en twee sneetjes toast met plezier verorbert.

Nieuwjaarsdag is weer voorbij. Al 13 keer vieren mijn man en ik die samen. Allebei aan een 'tweede leven" begonnen. Nu ook weer grote veranderingen meegemaakt. Wij zijn net op de valreep van 2014 verhuisd naar een appartement. Hoewel wij ( niemand trouwens) weten hoe ons leven verder zal lopen, is het ons plan in ieder geval om hier te blijven wonen, tot in de ......

Oudjaar achtergelaten en het nieuwe ingeluid bij ons 'oude' buren. Nu geen buren meer maar vrienden. Trouwens we waren al allebei - een vriendschap zo mooi die vind je niet overal. Na het overlijden van pa twee jaar geleden doet mijn zwager mee met alle feestelijkheden...dus met de feestdagen zijn we samen - waar wij gaan en wat wij doen, daar doet hij aan mee. Zo gezellig en vertrouwd.

Gisteren stond in het teken van familie, zoals elke NJs dag. Eerst bezoek bij oud tante aan de (schoonvaders) kant. Koffie met wat erbij, wijntje, met wat erbij. Bij vertrek krijgen wij de vis salades and zalm mee naar huis. Mijn zwager een bak salade zodat hij wat eten in huis heeft. Al jaren gaat dat zo. En het blijft gezellig. We lachen daar wat af.

Daarna naar schoonmoeder - moeder van man zijn overleden vrouw - waarmee wij een warme band hebben. Thee, wat erbij, hebben WCS wedstrijd gekeken. indrukwekkend wat een mooi sport. Rest van familie komt binnen en het rumoer wordt luider. De gezelligheid moeten wij geleidelijk aan verlaten want er is nog een adresje waar mensen op ons rekenen dat we aankomen.

Tante ( aan moeders kant man) wordt volgende maand 88. "Als ik het mee mag maken" zegt ze erbij. De kamer zit mutje vol. Haar drie kinderen, daar weer kinderen van en ook daar weer klein grut die de volwassenen bezig houden. Tante zegt weinig want ze heeft het druk met observeren.... Haar ogen glanzen van trots en vermoeidheid. Ze zou dit voor geen goud willen missen. De praatjes zijn kort, grappig, serieus, opvullend, bijpratend en gewoon - dagelijks van inhoud. Het vloeibare is in hoeveelheid en soorten aanwezig, de oliebollen en appelflappen gebakken door dochter bezetten de tafel, zowel als de nootjes en ander hartige lekkernijen.

We stappen in de auto na een lange dag, vol liefde, vreugde en familie. Zo'n dag houden wij erin. In ieder geval de allereerste dag van het jaar. Want ik heb altijd geleerd - een goed begin is het halve werk. Familie en vriendenbanden zijn goud waard.

Lezers, ik wens jullie allen een mooi, gezegend en gezond 2015. Leesplezier kan ik niet beloven want dat komt vanuit jullie beleving. Ik zal mijn best doen de onderwerpen, gedachten en bijzonderheden 'op papier' regelmatig en zorgvuldig 'op papier' te zetten. Tot de volgende keer.
3 opmerkingen:

  1. Wat geweldig mooi als je dat zo intens kan beleven. Dank je voor het delen. Lieve groet je nicht mieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi zo'n familiedag, jullie hebben weer veel mensen blij gemaakt. Een goed begin is het halve werk ja, dat is een mooie! Moet ik nog eens een column over schrijven :)

    BeantwoordenVerwijderen