woensdag 14 januari 2015

Nieuwe uitdagingen

We zijn verhuisd. Overmorgen is de overdracht. Er staan nog wat spulletjes die donderdag weggehaald zullen worden. Dan is het over – ons leven in een dijkhuis in het dorp waar ik nu 12 jaar gewoond hebt.

Twaalf jaar – klinkt niet echt lang he? Nee, is het ook niet. Ze zijn voorbij gevlogen. Niet onopgemerkt hoor. Zeker vol belevenissen – waar ik blij mee ben, verdriet van had, lessen van hebt geleerd, vrienden en herinneringen aan over hebt gehouden. Zoete en minder zoet momenten heb beleefd.

Een nieuw begin – alweer! Of is het gewoon een verlenging van – hoe moet ik dat zien? Een nieuw begin betekend voor mij, alles opnieuw. Schone lei. Dat zou kunnen betekenen nieuwe vrienden, ander werk, andere bezigheden. Nieuwe haarkleur misschien. Andere weg inslaan.

Of is het een verlenging van het oude? Nieuwe kansen dat wel, maar meer van het oude met een frisse blik. Het oude ( testament) vervangen met een vernieuwde versie. Zo van – "je deed het wel goed maar ik bedoelde het toch net anders" - het kan nog beter.

Liggen hier nieuwe uitdagingen? Andere mensen die ik hoor te leren kennen die ik anders niet tegen was gekomen? Heb ik hun nodig of zij mij?

Wij zijn zo blij met ons nieuw 'stekkie'. Echt de droom van manlief en zeker
met volmondig steun en toezegging van mij. Gezegend zijn we , hoe het allemaal gelopen is. Niet alleen voor ons maar ook de hele keten van betrokken mensen – want als wij verkopen, koopt iemand die dan ook weer verkoopt enz enz. Het verliep zo voorspoedig dat het zo heeft moeten zijn. Mijn gebed, en geloof me, er werd VEEL en VAAK gebeden, werd gehoord in alle toonaarden. 

Het liep allemaal zo goed dat we zelfs de overdracht datum twee weken eerder ingezet hebben. Wie 'crisis' zegt, moet niet bij ons zijn. En ook niet bij al die mensen die een nieuw leven starten op een nieuw adres, voor welke reden dan ook en blij zijn als ze een sleutel in ontvangst nemen. 
Of bij de aannemers en winkeliers die baat hebben bij deze stap naar een ander adres.

Leven, iets wat we doen, elke dag weer. Wakker worden, opstaan en de dag ingaan - vol verwachtingen, oplossingen, mogelijkheden en uitdagingen. Waar, dat is niet altijd zeker - maar dat de dag veranderd in nacht en nacht in dag - dat is een zekerheid.

Dus, vanaf vrijdag – een vaste andere plek, zelfde leven maar dan toch anders. Spannend.
7 opmerkingen:

 1. Wat fijn te lezen allemaal zeg.
  wat een prachtig nieuw stekkie hebben jullie.
  genieten van alle mooie dingen die op je pad gaan komen.
  X Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
 2. En trouwens wat heb je je blog weer mooi gemaakt, mooie rustige achtergrond.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dankjewel Veronique. Ik waardeer je commentaar en het geeft een mens moed.

   Verwijderen
 3. Wat is dit ontzettend leuk om te lezen!
  Zo herkenbaar nu we zelf ook net verhuisd zijn.
  Mooi hoe je de dingen vanuit je geloof beleeft.
  Ik wens jullie heel veel zegen in jullie nieuwe huis. En met de verhuizing.
  Groetjes Dieneke.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Dieneke. Ook jij nog sterkte gewenst met het 'inburgeren'. Veel leefplezier en zegeningen met jullie nieuwe start.

   Verwijderen
 4. Wat fijn Antia, dat alles zo goed is verlopen. Je kan je niet meer indenken dat een jaar geleden je nog in de stress zat over de caravan en je huis en alles.... dit wordt vast een mooi jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Marja, de toekomst ziet er inderdaad anders uit. Al die (smeek)gebeden en vragen naar 'wat wilt U heer?' beantwoord. Nu de puntje sop de i zetten. Elke dag een. Het wordt inderdaad een mooi jaar hoe dan ook. God waakt over mij/ons.

   Verwijderen