donderdag 20 augustus 2015

Mag ik u even voorstellen aan...Lineke

'Bloggers unite'  kan je wel zeggen.

Zodra  je de wereld van bloggen betreed ontmoet je allerlei mensen.

Gelijkdenkende - of juist niet.
Poëtische - of juist niet.
Creatieve - of juist niet.
Taalkundig - of juist niet.

Wat we wel allemaal gemeen hebben is dat wij onze verhalen, ervaringen, hobby's, levenslessen en inzichten graag delen met wie dan ook. Soms in een besloten kring, soms met een gevarieerd publiek en soms gewoon open voor allen te lezen.

Net als sporten in diverse disciplines komen zo ook blogs. Er zijn blogs in alle soorten en maten, smaken en stylen. De mogelijkheid tot aansluiten bij gelijkdenkenden of schrijf en leven's stylen zijn er in overvloed.

Een blogger blogt zoals dit het beste bij een blogger past.

Ik ga de thema's niet eens aankaarten want dan ben ik morgen nog bezig.

Om mijn collega bloggers beter te leren kennen heb ik een 10-tal vragen opgesteld en aan diverse bloggers gevraagd of ze deze zouden willen beantwoorden zodat ik ze kan lezen en ook plaatsen op mijn blog.

Mijn eerste 'gast' is Lineke Mooibroek: En ik wil haar graag aan jullie voorstellen. Een link naar haar blog heb ik toegevoegd zodat jullie ook een kijkje in haar 'toko' kunnen werpen.


Lineke Mooibroek
De blog van Lineke: Broddellapjes

Lineke heeft ook voor mij de vragenlijst ingevuld.10 vragen aan Lineke Mooibroek 1. Kun jij jouw Blogactiviteiten omschrijven?

Wat leuk Anita deze vragen. Ik zal proberen er zo goed mogelijk op te antwoorden. Mijn blog-activiteiten zijn dat ik elke morgen achter mijn pc kruip om een blogje te schrijven.


2. Wat heeft de Blogcultuur jou gebracht?

De blogcultuur heeft me geholpen om mijn gedachten op de rit te krijgen. Dingen te verwerken. Belevenissen te delen. En me het gevoel te geven vrucht te dragen doordat ik anderen bemoedig.


3. Als er geen Blogmogelijkheid geweest zou zijn, hoe was je dan met je schrijfdrang omgegaan? Wat waren andere mogelijkheden? Waren er überhaupt andere mogelijkheden?

De schrijfdrang is er dus dan had ik het aan het papier toevertrouwd. Maar het feit dat er misschien publiek is scherpt me in mijn vaardigheid. Over andere mogelijkheden moet ik nog eens nadenken.

4. Wanneer herkende jij de schrijver in jou?

Vanaf kleins af aan was ik goed in opstellen. En in het fantaseren. Maar ik durf me nu schrijver te noemen en dat geeft heel veel ruimte en zelfvertrouwen.
Want wanneer ben je een schrijfster? Als je publiceert een boek geschreven hebt? Je bent schrijfster als je schrijft.


5. Wanneer besloot jij, en wat was de motivatie, om jouw werk te gaan publiceren?

Ben ik nog niet aan toe gekomen. Ik wacht nu op een uitnodiging van een uitgever. Ik wil graag ontdekt worden. Een veilige weg?


6.Is schrijven een bijzaak ( hobby) of is schrijven een levensstijl?

Ik kan niet anders. Ik denk in beelden, ben nieuwsgierig naar het verhaal achter het verhaal, en ben altijd bezig met schrijven. Een aangeboren en overgeërfde gave


6. Wat hoop jij te bereiken met je Blog(s)?

Dat ik mijn lezers mag bemoedigen en dat ze mogen ontdekken dat ze kostbare mensen zijn en dat er altijd een weg is door het leven.


7. Zijn er onvoorziene gevolgen doordat jij je bezighoudt met Bloggen?

Deze vragen.


8. Voor de beginnende Blogger, wat zijn jouw 3 meest belangrijke tips?

Blijf dicht bij jezelf. Jij bent uniek, maar je zult de mensen die dichtbij je zijn in hun uniekzijn raken. Let niet op lezersaantallen. Als God wil dat je gelezen wordt zal Hij het zegenen.


9. Denk jij ooit te stoppen met Bloggen? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom?

Nee dat denk ik niet. Ik heb het nodig om te bloggen en hoop dat mijn lezers me niet kunnen missen.

Lineke, Ik wil je hartelijk danken voor het beantwoorden van deze vragen. Het is ontzettend prettig om jou nog beter te leren kennen. Naar jouw nieuwe blogberichten kijk ik altijd met nieuwsgierigheid naar uit. Heel veel schrijf plezier en succes verder met je Blogcarrière.


Anita

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk om deze antwoorden te lezen! Lineke, mooie foto! Mwah ... soms is het goed om uit je cofortzone te stappen. Je mooiste posts verzamelen en opsturen naar een uitgever zou helemaal niet zo gek zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En dat kan ik alleen maar beamen Aritha - hoewel ikzelf die stap ook nog moet zetten ;-)

   Verwijderen
 2. Leuk zeg, zo leren we inderdaad elkaar wat beter kennen als bloggers! Ik ga even op Lineke d'r blog kijken,,,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Marja- ook op mijn Engelse blog komen er gasten. Altijd leuk en ook waardevol om van elkaar te leren.

   Verwijderen