zondag 11 december 2016

De kerstsfeer in huis brengen

Vandaag is het dan zover. Ik ga de kerstboom 'zetten' en de sfeer van de kerst in huis halen. Het is toch een hele klus waar ik dit jaar echt tegen op zag. Het is hoog tijd, anders hoeft het niet meer. De tweede zondag van Advent is al aangebroken.

Het is de 2de zondag van Advent vandaag
Vorig jaar heb ik alle kerstspullen op een rijtje gezet- nou ik mag wel RIJ zeggen. Een heel bont assortiment van stijlen, kleuren en 'leeftijd'. Wij hadden uit allerlei hoeken kerstversiering ge-erft zeg maar. Een oudtante die geen boom meer wilde hebben, van mijn overleden schoonvader, wat ik zelf meebracht toen ik een nieuw leven ging opbouwen en wat al in bezit was nog van mijn man uit vroegere jaren. Een bij-een geraapte verzameling. Maar ja, we zetten maar 1 boom, dus zoveel versiering is er ook weer niet nodig.

Meer dan de helft is al weg en dit jaar heb ik besloten om het aantal weer heel bewust te bekijken. Er mag meer weg. En ook mijn man is het daar grondig mee eens. Die vind dat een doosje al meer dan genoeg is. En zoals andere jaren, is hij vandaag niet thuis. Ik 'mag' het zelf doen. Ook al was hij aanwezig, dan zette hij de koffie, last hij de krant of liep hij een rondje, maar de boom versieren, dat is mijn klus.

Ik ben al begonnen, de boom zit nog in de doos maar op de kast staat al een leuk tafereeltje, in de wc heb ik voor het eerst zelfs een kerstsfeer gecreĆ«erd. Er staan ook al 'afdankertjes' in een hoek. Het process vordert traag moet ik zeggen. Nu ben ik helemaal niet eens met de boom bezig šŸ˜‚. Ik moet er blijkbaar nog een beetje inkomen.

De zon schijnt weer na een paar dagen afwezigheid, het is erg rustig buiten! Mijn taak zit er nog niet op dus ga ik maar even verder. Ik weet wel waarom ik zo af en toe afleiding nodig hebt- en dat is elk jaar zo. Ik denk veel aan mijn kinderen en kleinkinderen die de kerst zonder mij vieren - en ik zonder hen. Dat leidt af en ik moet me daar weer eventjes overheen zetten.

Ook weet ik dat ik de enige niet ben in deze situatie. Er zijn zoveel mensen die ver van hun geliefden zullen zijn in deze, wat voornamelijk gezien wordt als een 'familiefeest periode'. Ik heb de doos met kerst cd's gevonden. Even een muziekje opzetten om de stilte te doen verdwijnen. Dan komt er vast weer schot in de taak.


2 opmerkingen:

  1. Ik wil gewoon wat ECHTE gezelligheid. Minder mobiel-kijkers en meer echte aandacht. Ga straks nepsneeuw halen. Voor in een vaas met lichtjes. En een dennentak ofzo. Voor de geur.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ariƫlle, ik wens jou een zeer aangenaam en gezellige kerst toe. Hopelijk komt jouw wens in vervulling- minder mobiel en meer aandacht. Dat zou zeker mooi zijn. Ik reken wel op de technologie om zo 'dichtbij' mijn kinderen te kunnen zijn.

      Verwijderen