donderdag 8 maart 2018

Voor de dag ermee: Ik vlog!

OmaFarAway
Ik heb besloten wat meer te komen te weten waar de jeugd en Internet goeroes zich allemaal mee bezig houden. Mijn nieuwsgierigheid is door de diverse mogelijkheden, aangewakkerd. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ben een YouTube kanaal begonnen- omdat het KAN! Ik blog en dat is leuk, maar voor de kinderen en kleinkinderen en vrienden ver weg- ben ik een 'live' blog, dus een vlog begonnen. Hehe, het hoge woord is eruit. Ik ben uit de kast met mijn geheim.

Ook ben ik nu voor het eerst 'op' Instagram, onder dezelfde naam 'OmaFarAway'. Dit is nog een totaal onbekend terrein. Elke dag zet ik er een foto op. Weet nog niet goed wat ik er mee moet maar daar kom ik wel achter. Een aantal kleinkinderen gebruiken het ook dus weer een connectie kans waar maken.

Mijn YouTube kanaal heet "OmaFarAway". Gewoon omdat ik dat ook ben. Er staan inmiddels 8 filmpjes op. Ik ben echt dingen aan het leren- tjonge jonge. Het is niet zomaar wat. Die jonge mensen hebben technieken onder de knie waar ik alleen maar van kan dromen. KNAP dat ze moeten zijn.....ik modder maar wat aan. Ik zie zelf al wat 'groei' en verschillen sinds mijn eerste filmpje.

Nu ben ik bezig met een over de afgelopen 2 dagen dat we in Blokzijl waren of in ieder geval 2 dagen van huis waren. Max, mijn kleinzoon stuur de mij een bericht dat hij dit ontzettend 'tof' vond. "Oma you are so cool doing this. Good on you" Nou blijer kan je een oma niet maken. Er wordt naar gekeken omdat dit sneller is dan het lezen van de blog hahahahahahahah! Ook de nuance van de stem is anders dan het geschreven woord. Niet dat ik stop met het vastleggen van dingetjes in mijn Blog maar het is gewoon iets erbij. Ik leer graag meer over het bewerken van films enzo. 

Nou, dan ben ik maar die maffe OmaFarAway. Pensioenado ( bijna) maar ben al aan het oefenen.  De techniek kan een hulp of hinder zijn. Nu ik ermee bezig ben leer ik steeds meer dingen die de frustratie weg halen. Over het makkelijk delen tussen iPad, iPhone and iMac. Ook tussen de Cloud en andere mappen. Ach voor sommigen een koude kunst. Voor mij elk nieuw dingetje een overwinning.

Ik weet dat ik geen professionele filmmaker ben en er valt op dat gebied ook veel te leren. Komt allemaal op zijn tijd wel goed. Nu eerst even wennen aan het idee dat ik nu 'op YouTube' ben en 'Uit de kast'. Ik heb het berichtje ook met vrienden dichterbij gedeeld. Was even afwachten wat de reacties waren. Er zijn 2 volgers bij gekomen dus dat is niet negatief toch?

Als ik kijk naar hoe de wereld in elkaar zit, wil ik er toch wat meer van weten. Het is eigenlijk, naar mijn idee, alleen koppigheid en onwil om je ogen hiervoor te sluiten. Ik wil weten waar mensen het over hebben. Waar de jeugd mee geconfronteerd wordt en aan mee doet. Nee, ik hoef geen gekke dingen te zien of baldadigheid te steunen. Maar wel weten waar ik het over hebt of over lees. Zo vorm ik toch een meer geïnformeerd beeld.

Als je mee wilt reizen op een veilige manier- klik maar op de OmaFarAway link en wees avontuurlijk door te abonneren zodat je de volgende videos ook te zien krijgt. Nee, het is geen verdien model. Abonneren is net als een FB duim krijgen. Dan volg je iemand. Wie weet als ik beroemd wordt mag ik tzt rollators en incontinentie broeken testen 😋😋! Niet dat dit een lach onderwerp is - maar ik wil even aangeven dat ik er niet mee bezig ben voor geld en roem maar om mijn kinderen, kleinkinderen en verdere geliefden uit mijn leven mee te laten genieten van mijn leven Far Away.

Geniet van vandaag- met alles wat op je pad komt. Maak er wat moois van.

3 opmerkingen: