maandag 7 januari 2019

Goed begin is het halve werk

Het is maandag van de tweede week in 2019. Vorig jaar had ik gekozen om maandag als een 'vrije dag' te bestempelen. Met 'vrij' bedoel ik, dingen voor mezelf doen. Niet vol huishoudelijke klussen of verplichtingen. Nou, dat heeft niet lang geduurd voordat er een verschuiving plaats vond.

Ik benader langzaam maar zeker mijn 'pensioengerechtigde leeftijd' en zal over ongeveer 8 en 1/2 maand mijn pensioen ontvangen. Nou werk ik al een aantal jaren niet meer vanwege meerdere factoren, toch verveel ik mij nooit. Soms zijn de dagen giga kort moet ik zeggen. Vliegen de deur uit en verdwijnen over de horizon om nooit weer terug te komen.

Het is maandag. Ook vandaag gaat het niet lukken om de dag 'helemaal' voor mezelf te houden. Ik heb daar in principe geen moeite mee ook omdat ik de dingen die ik doe, ook in mijn voordeel werken. Zoals een opgeruimde huiskamer, schone was buiten, ja buiten, en een lekkere maaltijd op tafel vanavond. Trouwens, manlief gaat forellen roken dus ben ik beperkt in de voorbereidingen. Ook leuk.

Vandaag heb ik het een and ander geregeld. Mijn pensioenaanvraag gaat zo op de bus, en mijn ziekenkosten verzekering is ook aangepast en de nieuw polis is binnen en in mijn administratie map opgeborgen. De boom is weg en de kerstversiering gaat mijn man zometeen in de schuur opbergen.

Ik heb voorgenomen- in december al, dat ik meer wilde weten over het reilen en zeilen van mijn computer, dus had ik mezelf op een abonnement getrakteerd voor Sinterklaas bij de AMAC store. De 'ins en outs' van mijn computer zijn deels bekend. Toch is er veel waar ik baat bij zou hebben als ik mijn kennis uit zou breiden. Vorige week al mijn eerste kennismaking en 'les' gehad. Nu sta ik weer ingeschreven voor de komende 3 weken op allerlei andere onderwerpen. Vooruit plannen is belangrijk, anders kruipt de week zomaar vol en heb ik geen ruimte voor de dingen die ik nu even van belang vind.

Met de video's online zetten op mijn YouTube kanaal gaat het ook stap voor stap beter. Ik zie ook vaak nu dingen die ik aan kan passen of ander vorm kan geven. Elke video is een les en stap naar verbetering. Ik ben eigenlijk best wel trots op de vorderingen en ook niet blind op de tekortkomingen. Nooit te oud om nieuwe dingen te leren.

De fysio afspraken voor mijn hand gaan ook gewoon door. Ik ben van plan om eind dit jaar alle narigheid hiervan achter mij te laten. Elke dag werk ik er hard aan om de mobiliteit en flexibiliteit weer optimaal te krijgen. Kost veel energie en dat heb ik er wel voor over.


Tijd voor koffie. Daarna stofzuigen en cake bakken voor een bijeenkomst vanavond. De rest van de dag is voor oefeningen met mijn computer.


Fijne tweede week allemaal. Dat het veel voldoening met zich mee brengt.

5 opmerkingen:

 1. ha Anita, goed dat je meer over je computer gaat leren, vaak komt daar ook niet van, terwijl het veel meer plezier kan geven :) Een cake bakken, heerlijk. Ik kan het ruiken :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja de cake was ook om te smullen- be geur zowel als de taart zijn alweer ' a distant memory'! Computer klusjes zijn ook niet altijd de leukste. Ik merk pas dat ik weinig weet als er een probleem is om op te lossen. ;-)

   Verwijderen
 2. Nou, jij bent lekker bezig zeg - geweldig! Zag een filmpje van jouw wandeling langs het water. Heel leuk. Succes met alles en leuk van je te horen op annderverhaal. Dat was een zeer motiverende bijdrage mag ik wel zeggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wat leuk. Ja wij wonen hier erg mooi. Eigenlijk zou ik vaker langs de rivier moeten gaan wandelen. Wat dat betreft kan ik een vreselijke huismus zijn en dagenlang mijn neus alleen maar buiten laten zien vanaf mijn balkon. Ik geniet zo van onze mooie woning. Leuk jou ook weer in 2019 te volgen. Ik blijf schrijven naast mijn YouTube hobby. Groetjes... Anita alias OmaFarAway ;-)

   Verwijderen
 3. Hallo vrienden, mijn naam is Andrea Maria, uit Stockholm - Zweden. Ik lees goede opmerkingen over je goede werk, ik ben heel blij voor jullie allemaal, want ik heb hetzelfde geluk gevonden in mezelf, slechts een paar weken geleden las ik een goed getuigenis op soortgelijke blogsite op mijn werkkantoor, een opmerking van een dame Jennifer uit Madrid zei dat een geweldige man uit de Africana-land genaamd Dr. Oduduwa zijn ex-vriendje na 12 maanden van uiteenvallen terug kon nemen. Ik was gemotiveerd, ik probeerde contact te leggen met dezelfde Oduduwa via:
  {Dr.oduduwaspellcaster@gmail. com}
   voor een dringende oplossing om mijn huwelijk voor ongeveer 2 jaar te herstellen, ben ik gescheiden geweest. Onmiddellijk stuurde ik een e-mail naar Dr. Oduduwa, ik kreeg een onmiddellijk antwoord, hij vertelde me dat hij me kon helpen, hij zei dat mijn zaak te gemakkelijk voor hem is omdat hij in de loop van de jaren soortgelijke zaken heeft opgelost. Ik heb het geprobeerd, omdat ik niets te verliezen heb bij het proberen. Hij vereiste foto-afbeeldingen en kocht kaarsen en ander spellingmateriaal dat nodig was voor een succesvol resultaat. Twee dagen geleden, dinsdagmorgen nadat het liefdesspel was geactiveerd, kreeg ik een telefoontje van de man van mijn ex-echtgenoot, hij sprak zo vriendelijk tegen me en verontschuldigde zich voor het breken met mij dat het het handwerk van de duivel was en hij vond het erg jammer, Ik vergeef hem en bedank hem voor zijn terugkeer. Het was schokkend en een grote verrassing. Ik kan me nooit voorstellen dat het zo snel zal werken tot gisterochtend mijn man thuiskwam om me te ontmoeten en onze twee geweldige kinderen, we zijn allemaal blij als een gezin.
  Dr. Oduduwa heeft geweldige magische spellingskracht om het volgende op te lossen: ...
  1) hou van spellen om spellen te winnen
  2) Reset Lost Love Spells
  3) Echtscheidingen
  4) Echtgenoten van de echtgenote van de echtgenoot
  5) bindende spelling om voor altijd samen te leven
  6) Break-up spreuken
  7) Magische wortels en kruiden voor sterke opstanding en langdurige seks
  8.) Magische spelling wordt gepromoot in uw werkkring
  9) Magische spreuk om een ​​baby te krijgen. (vrouwelijke vrucht van de baarmoeder)
  noot Ik was wanhopig om mijn ex-liefdesman terug te krijgen, het werkt sneller, wanhopig op zoek naar een dringend resultaat om ware liefde en vrede in de huwelijksrelatie te herstellen om onmiddellijk contact op te nemen met Dr. Oduduwa. WhatsApp mobiel: +79268011965

  BeantwoordenVerwijderen