woensdag 5 september 2012

De eerste cursus dag. Wel anders uitgepakt dan ik eerst in gedachten had. Desalniettemin een geweldige ochtend.

Ik heb ook wat geleerd. Als iemand zich afmeld, moet ik even vragen onder welke naam die persoon zich ingeschreven heeft. Inschrijven onder meisjes naam en afmelden onder getrouwde naam - lastig! Maar nu weet ik dat en ben ik een pareltje kennis rijker.

Met z'n tweetjes hebben mijn cursist en ik een hele gezellige en waardevolle ochtend beleeft. Iemand die wel wist met de computer om te gaan maar eigenlijk er niet zelfstandig in was geweest. Haar echtgenoot nam het leeuwendeel van alle taken op zich. Nu wil zij zelf over de foto's beschikken. Haar passie. Foto toestel gaat overal naar toe - kinderen veel en vaak op de foto. Activiteiten vast leggen. Ze wil voor haar kinderen op een fotografische manier hun leven vastleggen en  als herdenkingscadeau geven. Later- als ze het huis verlaten, of zelf een gezin stichten. Tussendoor een jaarverslag in de vorm van een album voor elk kind. Een eigen levensloop verhaal. Mooi!

Wat mij dan weer zo'n heerlijk voldaan gevoel geeft - is wanneer ik iemand zie groeien. Recht op gaat zitten. Zichzelf verbaasd over eigen talent. Dat iemand toch zichzelf onderschat wat betreft kunde en vaardigheden. Of ik nou één of zes cursisten  heb - daarvoor bied ik deze lessen aan. Mensen te zien groeien niet alleen in een  vaardigheid, maar  zichzelf. Mooi. Ik ben een bevoorrecht mens.

In de pauze zijn we even door de boomgaard wezen wandelen... heelrijk!


De komende paar weken ga ik wat intensiever de cursussen promoten. Graag zie ik natuurlijk wel meer dan een persoon per keer. Daar moet ik mijn inkomsten uit genereren. Maar het cadeau van gisteren- dat is niet in geld uit te drukken. sAvonds kreeg ik een bericht " Ik heb nu twee memory kaartjes met foto's van mijn toestel op de laptop gezet en ze in de betreffende mappen opgeslagen ( die ik overigens ook aangemaakt heb). Ik wist niet dat ik dit kon. Bedankt!!"

2 opmerkingen:

  1. Een klein begin is beter dan geen begin Anita ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ben ik helemaal mee eens. Het was in een woord een GEWELDIGE ochtend en samen hebben wij ontzettend genoten.

      Verwijderen