maandag 15 juli 2013

...en er komen andere tijden!

Samen verder? Kan dat na veel pain en verdriet, verwijten en wederwoorden. Om me heen zie en hoor ik over veel problemen in relaties. Waar ik kan- biedt ik wanneer er naar wordt gevraagd, een luisterend oor. Soms spreek ik (hopelijk) bemoedigende woorden uit. De verhalen en ervaringen van de kinderen worden vaak niet gehoord. Durven zij iemand hierover aan te spreken? Hebben zij, net als hun ouders, ook vertrouwelingen waar ze naartoe kunnen met hun angsten, onmacht, woede and onzekerheid?Thuis bid ik voor gezinnen, relaties en gebroken harten.

Bericht: Al twee jaar getrouwd, het is voorbij gevolgen. Ik houd van mijn man'! Alleluja-
Bericht in de krant: 60 jaar getrouwd en nog steeds verliefd! Alleluja-
Uitnodiging: 25 jaar getrouwd, vieren jullie met ons mee? Alleluja-
Geboortekaart: Gezegend zijn wij met ons derde kindje! Alleluja-
Uitnodiging: Wij zijn verhuisd! Nieuwsgierig, kom dan kijken op.......!
Ik bid in dank voor de mooie dingen in het leven. Voor blijdschap en zegeningen.

Heb je al gehoord? Is er al iets bekend over de uitslag? Meer en meer om me heen zijn er mensen die lichamelijk tobben. Hun gezondheid laat te wensen over. Eigenlijk beangstigend want soms komt het wel erg dichtbij. Toch maakt het me niet ongerust voor mezelf maar voor de naasten. Zo vaak heb ik die pijn zien weerspiegelen in de ogen van ouders, partners en kinderen. Afscheid nemen doet zo'n pijn. Ook al weten velen dat het afscheid maar tijdelijk is, en anderen dit ervaren als definitief. Los laten, daar zijn wij mensen vaak niet goed in- ook al weten wij dat dit onvermijdelijk is. Ik bid voor mensen die op punt staan afscheid te moeten nemen.

' Hij is al 3 jaar -schoon- oh wat een opluchting wat een geschenk. Hij heeft alle doktoren verbaasd'.
' De transplantatie is geslaagd. Geen dialyse meer. Nog meer van het leven  genieten'.
Hartklep gerepareerd  in de baarmoeder, is dat een wonder of voor God spelen? Ik denk dat God dit nooit had toegestaan als het 'slecht'  was geweest. Die kennis en vaardigheden zijn talenten geven aan diegene die er goed werk mee kunnen doen.
' Ja, het is alweer 9 jaar geleden dat hij die hartaanval overleefde. Hoewel hij veel beperkingen heeft hebben wij het toch nog goed samen. Ik probeer er elke dag wat moois van te maken. We zijn nog samen'.
Ik bid in dank voor het leven. Voor elke dag die gegeven wordt- voor de mogelijkheden.

De banken staan op hun strepen en zijn minder gemoedelijk bij het opeisen van hun betalingen. Jaja, het is (weer) zover. Nederland verkeerd in een geldnood situatie. Niet voor de eerste keer. Banen staan op de tocht zoals dat zo poetisch wordt omschreven. Op de tocht?? Hoezo op de tocht. Er wordt gesjoemeld in de werkwereld. Geen vaste contracten zodat de werkgevers minder verantwoordelijkheden hoeven te dragen, geen binding meer hebben met hun werknemers. Onzekerheid kweken lijkt dat wel. Ja, het idee is wel naar buiten gekomen dat 'wij'  in Nederland boven onze middelen hebben geleefd. We hadden het ZO goed financieel dat alles kon. De rek is eruit en 'we'  moeten de riemen aantrekken. Een paar gaatjes minder. Vanochtend nog een bericht in de krant - meer ontslagen in het onderwijs. Daar kan ik van mee praten. Nee, ik ben niet ontslagen, maar ben wel al twee jaar uit het onderwijs. Kom er ook niet meer in.
Ik bid voor werkgevers, dat ze  eerlijk zijn tegenover hun werknemers. Ik bid voor eerlijke loon voor eerlijk werk. Ik bid voor diegene die hun baan kwijt zijn, die hun huis moeten verkopen, die zich verloren voelen, uitzichtloos. Ik bid dat hun ogen worden geopend-dat ze inzicht krijgen in hun situatie en antwoorden op - hoe verder? Ik bid voor rust in harten.

'Piet is geslaagd en heeft ook al een baan aangeboden met alvast een jaar vast, gaaf he? Oh wat zijn we blij voor hem. Hij heeft er hard voor gewerkt'.
' Zag je dat, al weer twee huizen met  verkocht stickers op de borden'.
'Wat leuk, heeft ze een zomerbaantje bij de supermarkt?' Nou dat is echt fijn.
' Opa helpt de kleinkinderen met een moestuin deze zomervakantie. We gaan dit jaar niet naar Frankrijk maar blijven thuis- dag dingetjes doen. Ook leuk toch? Deden we vroeger ook toen ik jong was. Ik ben ook niets te kort gekomen'.
' De spelletjes computer hebben we thuis gelaten. Internet in het buitenland is te duur. We hebben gezelschapspelletjes en zomerboeken mee voor de eerste keer. We gaan dingen samen doen, meer praten met elkaar'.

Ik bid voor zelfredzaamheid, voor helder denken, voor nuchter denken en doen. Ik bid voor realiteit en samenhorigheid. Ik bid voor tevredenheid en moed. Ik bid dat mensheid dankbaar zijn voor wat ze hebben ipv hangen in het verdriet van want niet meer kan.

Ik zocht op ' tevreden'  voor een afbeelding op Google- en kreeg een scherm vol van......

Dus ik wens allen- tevredenheid, blijheid, geluk en succes in de weg ernaartoe!!

Het is een korte reis- kijk naar binnen niet naar buiten!! Het gras is thuis ook groen.

Een fijne week gewenst!!


3 opmerkingen:

  1. Een diepzinnig en mooi blogje. Dank je wel. Fijn om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel. Er is zoveel om zorgen om te maken, maar zoveel meer om dankbaar voor te zijn.

      Verwijderen