woensdag 1 januari 2014

Welkom in 2014Nou, hier is het dan - 2014

Als ik de berichten moet geloven heeft Nederland massaal dit gebeuren gevierd met €67 miljoen aan vuurwerk. Dat kan ik maar moeilijk bevatten- terwijl ik wel heb gekeken naar alle vuurwerk dat rondom afgestoken werd en 'Wow' zei tegen al die gekleurde en uiteenspattende vuurballen en sterren. Het was een spektakel van buitengewone proporties- spectaculaire zelfs!

De spreuk "een goed begin is het halve werk"  springt nu naar boven. Is dit dan een goed begin?

Wanneer wij onze ogen openen en de nieuwe dag aanschouwen begint ons leven opnieuw. Daar hebben wij geen Oud en Nieuw feest voor nodig. Dus, wat is er zo speciaal aan de overgang van een jaar naar het ander 2013 naar 2014? Omdat het jaartal veranderd? Is dit feest gebonden aan deze dag- of kan het ook van 30 juni op 1 juli gevierd worden? Of tussen seizoenen?

Elke dag is er een nieuwe datum- die van de dag ervoor is ook weg- voorgoed, voor altijd. Ik weet niet waar deze gedachten opeens vandaan komen- mijn vingers vliegen over het toetsenbord en dit komt eruit! Het is een serieuze vraag- aan lezers van deze BLOG. Weten jullie het antwoord?

Is het om een keer per jaar stil te staan bij vernieuwing, bij een nieuw begin? Om deze ervaring met anderen te delen, iedereen beste wensen sturen voor een goed, gezond, gezegend jaar? Ik vier het ook al jaren...al 60 jaar lang eigenlijk. Nu vraag ik mezelf af- wat is er zo bijzonder aan deze dag wat er gisteren of eergisteren of vorige week niet was- behalve dan die nieuwe kalender?

Ik weet niet hoe lang ik het vol houd, maar ik ga kijken of ik met net zo'n enthousiasme elke dag opnieuw kan beginnen. Dat ik net zo blij, enthousiast, vol goede hoop en voornemend aan de nieuwe dag kan beginnen. Ik bedoel hier niet mee dat het vieren van een Nieuw Jaar niet kan, mag, moet of vanzelfsprekend hoeft te zijn. Wat ik me afvraag is- zijn we elke dag net zo blij?

Mijn laatste BLOG voor 2013 was vol goede wensen voor allen- en daar sta ik bij want dat zou ik iedereen elke dag willen wensen. Zegeningen, blijheid, veiligheid, gezondheid- dus bij deze;

Het is 1 januari 2014 en ik wens jullie allen de allerbeste wensen voor de komende 24 uur ( en alle dagen daarna).4 opmerkingen:

 1. Waar haal je toch vandaan elke keer weer vol positivisme ben wel n beetje jaloers maar dan in de goede zin.Ook ik probeer het nieuwe jaar met goede moed beetje meer vertrouwen dus laat maar komen?
  succes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Elke dag zie ik als een cadeau om te gebruiken, Mieke. En als ik een cadeau krijg probeer ik daar met zorg en wijsheid mee om te gaan bij het uitpakken ervan. Wil niet zeggen dat ik soms het papier eromheen niet beschadig, want elk laagje telt. Hoe meer laagjes papier hoe meer kostbaar de inhoud. Ik wens jou mooie cadeautjes toe Mieke.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi gezegd Anita :-) Onze God is een God van New beginnings. Dus ... kunnen we elke dag iets vieren. Proberen dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist Jedidja, en hoe mooi zou het zijn als wij als mensheid elke dag opnieuw in dank en blijheid zouden ontvangen. Ik ga de uitdaging aan.... ben nu al blij want ik ga zo bakken. Geweldig wat een zegen dat ik de keuken zo heerlijk vind om bezig in te zijn.

   Verwijderen