maandag 30 december 2013

Dag 2013 - en bedankt voor alle dagen waar ik van heb genoten

Nog twee dagen, dan begint het jaar 2014.

Ik kijk met nieuwsgierigheid en vertrouwen uit naar 2014
Wat een jaartal..... tweeduizend en veertien en wat ziet de wereld er anders uit dan 100 jaar geleden in 1914.

Ik kan me voorstellen dat mensen elkaar op 31 december 1913 om 00:00 - een gezond en gelukkig Nieuw Jaar wenste! Toch werden het 4 jaar oorlog! Vrede, geluk en gezondheid liet 4 jaar op zich wachten.

Nu staan wij als mensheid weer op de drempel van een jaarwisseling. Weer zullen miljoenen elkaar een gelukkig, gezond, vredig en veilig Nieuw Jaar wensen!

Ik wens jullie allen een;


Gezond,
Gelukkig,
Vredig,
en
Veilig


2014 toe


Gezond- door juiste keuzes te maken, wel of niet roken, gezond eten, met mate drinken en regelmatig te bewegen. Dat we verantwoordelijkheid nemen voor ons lichamelijke en geestelijke welzijn.

Gelukkig- omdat we de afgelopen jaar veel hebben zien veranderen in onze stabiele wereld op gebied van financiële zekerheid en stabiliteit en werkgelegenheid. En dat we leren blij zullen zijn met wat we hebben- niet treuren omdat we iets denken te moeten missen.

Vredig - en die vrede begint thuis tussen man en vrouw, broer en zus, in de familie, in gemeenschappen, in dorpen en steden. Net als men een steen in een poel water gooit en de kringen zich verspreiden - zo ook kan de vrede verspreid worden. Klein beginnen- een hand uitreiken in vriendschap en/of vergiffenis.

Veilig- omdat vandaag en de dag veel wordt gesproken en gecommuniceerd over vuurwerk en de gevaren hiervan. Omdat er veel gevaren op de loer liggen die zo onschuldig lijken.

Ik blik met dankbaarheid terug op een vol en rijk jaar. Ook waren er verdrietige dingen want het leven is nou eenmaal een mengelmoes van geluk, verdriet, leermomenten, nieuwe uitdagingen en vernieuwingen. Ik kijk vol verwachting uit op het komend jaar- bid voor wijsheid zodat ik alle uitdagingen en mogelijkheden op de juiste manier aanpak. Dat de lessen van de afgelopen jaren mij veel hebben geleerd en mij zullen bijstaan in wat komen gaat.6 opmerkingen:

 1. Mooi! Vooral dat vredig en veilig! Ik wens jou hetzelfde toe eigenlijk. Heb er niets aan toe te voegen. Blijf doen wat je doet: bloggen, liefhebben, omarmen. Wees een Zegen voor je fam. dichtbij en zo ver weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Insgelijks Jedidja. Ik heb ook van jouw blogs genoten en hoop dat we elkaar nog vaak tegenkomen in BLOGSVILLE in 2014

   Verwijderen
 2. Mooie blog Anita, we wensen jullie ook een gezegend 2014 toe! Tot zaterdag :) dan heffen we het glas nog eens...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk sluit ik me aan .aan boven staande.
  Je benr n geweldige schrijfster erg gelovig mooi in deze tijd.
  mooi 2014 toegewenst liefs miekevb

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor je mooie woorden Mieke. Een gezond en ook gelukkig jaar toegewenst.

   Verwijderen