maandag 6 januari 2014

Het is maandag-

Het is maandag, de eerste werkdag voor velen na de feestweken. Ik voelde het al in de lucht vanochtend- die bedrijvigheid van het leven dat weer op gang komt na zoveel vrije dagen.

Ook al hoef ik me nergens aan te melden voor mijn werk- is ook mijn ochtend wat 'zakelijker' begonnen. Ik ben met een project bezig en besteed mijn tijd om informatie te vergaren, van ideeën uit te wisselen en nieuwe informatie op te doen. En tegenwoordig kan dat vanuit de bureaustoel en voor een scherm.

Ook ga ik mijn website weer eens aanpakken, mijn administratie bijwerken en een bezoek brengen. Een volle agenda dus. En daar wordt ik blij van. Dat ik de energie hebt om taken te doen, dat ik enthousiasme hebt om nieuwe dingen te ondernemen en dat ik mensen om me heen hebt die ook van mijn gezelschap genieten.

Mijn voornemen was elke dag als een Nieuwjaar's dag te beleven- en dat valt me niet tegen. Ik wordt elke ochtend enthousiast wakker, meteen met een glimlach en nieuwe energie. Daar bid ik voor het slapen gaan voor en het werkt ECHT!


Ik bedenk dat het niet voor iedereen zo makkelijk gaat, elke dag met goede moed opnieuw beginnen. Dat is wel mijn wens voor iedereen. Hoe kan ik daar een steentje aan bijdragen, denk ik dan?

Er vliegen tegenwoordig allemaal wijsheden via het Internet heen- spreuken en leuzen. Toch vind ik het wel eens moeilijk om de juiste woorden te vinden om iemand moed in te spreken. Ik bid voor wijsheid- maar soms ben ik zo bezig dat de woorden maar niet door mijn denken heen komen. Dan zoek ik die van anderen- zoals deze -

Piekeren neemt de zorgen voor morgen niet weg, maar wel de kracht van vandaag.(onbekend)
of - 
Als wij ons licht laten stralen, geven we onbewust andere mensen de gelegenheid hetzelfde te doen. ( Nelson Mandela)

Voor mij is de dag pas begonnen als ik in gebed God hebt bedankt voor mijn rust en veiligheid in de nacht. Dat ik dankbaar ben voor weer een nieuwe dag, nieuwe kansen, nieuwe uitdagingen. Ik dank voor de mogelijkheid om Zijn wil in mijn leven te mogen ervaren. Dan pas begint voor mij mijn nieuwe dag. Het is tijd om aan de slag te gaan- 

Tot de volgende keer en ik wens jullie allen ook een gezegende dag toe!

6 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor je mooie woorden. Ik zat een beetje over vervelende dingen in de (schoon) familie na te denken en keek net op je blog. Heel fijn om dit te lezen.
  Ik ga alles maar bij God brengen, dat is de beste plek.
  Ook voor jou een gezegende dag.
  Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Juist Lisa, God luistert en weet wat er in je hart speelt. Laat Hem jouw lasten dragen en je stappen verlichten. Loop in Zijn aanwezigheid en geniet van de dag die Hij jou geschonken heeft. Ik ben blij en dankbaar dat ik bewogen was vanochtend om ( voor jou?) te mogen schrijven.

   Verwijderen
 2. Mooie blog Anita en een heel toepasselijk plaatje, leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel. Ja, een van mijn favourite plaatjes Marja en ja maandag- ach wie houdt daar nou niet van? ;-)

   Verwijderen
 3. Dank je wel voor deze bemoedigende blog. Word ik blij van.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je woorden van dank en blije reactie doen me goed. Jij daarvoor dank!

  BeantwoordenVerwijderen