maandag 24 februari 2014

De ontmoeting: deel VI

“Kom eens hier zitten. Ik heb wat met je te bespreken. Ik wil wat aan je kwijt.” Het is 2:30 in de nacht. Ik zit nog na te genieten en me af te vragen wat dit allemaal te betekenen heeft!

Al een tijdje spelen er een aantal onderwerpen in ons huishouden. Dingen die veel energie vergen, die steeds terugkeren door geen duidelijke oplossingen uit de gesprekken voortkomen. Belangrijke dingen die ons niet loslaten.

Dingetje 1. Ik werk al 2 jaar niet meer als leerkracht en breng geen tot weinig geld binnen. Ik geef een enkele keer een computer cursus en heb een paar mooie fotoalbums mogen maken maar de vraag hiernaar is niet genoeg om onze inkomsten op peil te houden. Wij bijten niet op een houtje toch raakt het potje geleidelijk aan behoorlijk leeg. We zijn gezegend dat we een potje hebben- dat is een ding dat waar is. En daar zijn wij ook dankbaar voor- ook dat is een waarheid. We zijn nuchter genoeg te realiseren dat om bij te tanken ECHT geld nodig is. We hebben een paar projecten in gedachten, daar werk ik dagelijks aan maar is nog niets concreets gebeurt of gerealiseerd. Geld maakt niet gelukkig maar betaald wel de rekeningen. Ik heb gebeden om ingeving en begeleiding- zijn wij goed bezig?

Dingetje 2: Die pijnklachten en gezondheidsissues maken mij wat onzeker. Twee en half jaar geleden met Nierbekkenontsteking en vermoedelijke hernia met spoed ( ambulance) opgenomen- nadat ik buiten bewustzijn was geraakt vanwege de pijn.  Twee maanden heb ik nodig gehad met behulp van morfine om bij te komen en nog een jaar om alles aan te kunnen en mijn energie niveau opgebouwd te hebben.

Dingetje 3: Manlief werkt voor twee bazen- een baan die hij vanuit huis kan doen en eentje die veel vergadertijd en bijeenkomsten inhoud. Binnenkort moeten wij het doen met een baan van weinig uurtjes.

Dingetje 4: Gezien onze leeftijd is het ook logisch te denken als je een huis hebt dat daar geld in zit- dus hadden wij besloten om ons huis te verkopen en simpeler te gaan wonen. Ons dijkhuis is sfeervol, ligt prachtig gelegen aan een waterwiel en we zijn omringd door beeldschoon natuur, super lieve buren en een leuke omgeving. Dit wilde wij inruilen voor een wat praktischere situatie, ook mooi gelegen maar minder vrij en weg bij de buren waar wij zoveel plezier mee beleven. 

Enfin, zo kan ik nog wel een paar ‘dingetjes’ benoemen maar dit schetst wel een duidelijk plaatje. Al deze ‘dingetjes’ heb ik in mijn gebed opgenomen, wijsheid gezocht, actief mee bezig geweest enz enz. En hoe veel en krachtig ik ook maar bad hoe weinig beweging er in een oplossing kwam. 
Wel tegenslagen en meer 'dingetjes'.  Erg ontmoedigend.

En nu, na mijn GEWELDIGE Ontmoeting, ervaring, beleving zegt mijn man om half drie in de nacht “ kom, ik wil wat met je bespreken.”


Over een snelle reactie gesproken !
2 opmerkingen:

 1. Hi Anita,

  Wat een leuke blogsite heb je! Ik hoorde via via over jouw blog. Wij zijn van www.bestlifechurch.nl, en hebben op het moment een enorm mooi getuigenis van een beruchte Roma familie die zich in de afgelopen maanden bekeerd hebben. De EO heeft in het programma 'de Verandering', het bekeringsverhaal uitgezonden. Dit is een link naar het programma: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1399145
  Nu vroegen wij ons af, zou jij het leuk vinden om daar een bericht over te schrijven? We proberen via het internet nu ook mensen naar God te brengen, en er is wat dat betreft nog genoeg gebied te winnen. Via deze weg kunnen we jouw en onze website zichtbaarder maken voor Google en natuurlijk het werk van God laten zien aan de mensen.
  Ik zie uit naar je reactie!

  Met vriendelijke groet,

  Joella

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joella, wat een compliment en eer doe jij hier over mijn schrijf kunnen/talent! Ik zal de aflevering bekijken- had er een klein stukje van gezien maar was belemmerd om dit destijds te bekijken. Daarna neem ik weer contact met jou op.
   Je hoort nog van mij.

   In dank

   Anita

   Verwijderen