dinsdag 8 april 2014

Ode aan vriendschappen- ik ben een rijk mens.

De afgelopen week heb ik met diverse mensen te maken gehad. Allemaal vrienden, allemaal even dierbaar- allemaal totaal verschillend. De redenen voor het contact ook zo diverse en uiteenlopend. Wat beleef ik dan weer een rijkdom aan ervaringen.

Gedurende mijn ontbijt vanochtend dacht ik nog- is het mogelijk om 1 ALLERBESTE vriend/in te hebben? Net als ik wel eens iemand hoor zeggen na een bijzondere gebeurtenis - 'dit is het meest bijzondere wat mij ooit is overkomen'! Terwijl je weet dat die persoon getrouwd is, ouder is van een of meer kinderen enz. Dan denk ik wel eens- hoe kan dat?

Dus, een ode aan vriendschappen- vanuit mijn hart.

Ik kan met alle eerlijkheid zeggen dat ik niemand zou willen missen uit mijn 'vriendenbestand'. Ik ben al blij dat ik de namen in alfabetische volgorde kan zetten. Want wie zou ik kiezen die bovenaan zou staan?

Lieve vrienden ( of je nou man of vrouw bent). Ik ben een rijk mens om door zoveel liefde en zorg omringd te zijn. Welke behoefte ik ook maar heb- ik weet waar ik aan kan kloppen. Wat ik zo kan waarderen is dat er zoveel variatie is in jullie persoonlijke eigenschappen. En wat heerlijk dat de mens in zoveel diversiteit geschapen is- dat er zoveel talenten en persoonlijke eigenschappen zijn. Wat een BRON van INSPIRATIE.

Wijsheid, een schouder, een lach en aan traan, gebed, tijd, stilte, praktische hulp, flitsende ideeën,  shoppen, steun, grappen, serieus debat, kennis, creativiteit, nuchterheid, spontaniteit, medeleven, begrip, een kus, een knuffel, een schouderklopje, waardering, er zijn- en nog veel meer.

Wat ik mooi vind, is dat jullie mij ook weten te vinden als ik ergens voor nodig bent. Wanneer jullie denken- ik ga naar, bel, of zoek... naar iets wat jullie van mij op dat moment nodig hebben. Hoe liefdevol is DAT?! Ik dank jullie daarvoor.

Lieve vrienden- dat wij LANG en VEEL van elkaar mogen genieten!

De zuiverheid van vriendschap

Dat de kringen steeds verder verspreiden de wijde wereld in


6 opmerkingen:

 1. Mooi omschreven Anita. ..ik beschouw jouw ook echt als een super leuke lieve behulpzame vriendin.
  X Veronique

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ...en zo wordt de wereld steeds mooier Veronique. Door er te zijn voor elkaar. xx

   Verwijderen
 2. Wat een mooie blog! Dank je wel. Daar word ik blij van. Sommige vriendschappen zijn zo ontzettend belangrijk en verrijkend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ... en divers. Bedankt voor je mooie woorden Alita. Ook voor mijn 'ongeziene' vrienden ben ik erg dankbaar. Allen voegen een rijkdom aan mijn leven toe.

   Verwijderen
 3. Ik sluit mij helemaal aan bij de woorden van mijn dochter Veronique!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mensen hebben vrienden nodig- en die komen in alle vormen en maten en uit verschillende bronnen. Zo kunnen familieleden OOK vrienden zijn/worden!

   Ik ben trots dat jouw naam ook op mijn lijstje staat.

   Anita

   Verwijderen