woensdag 25 juni 2014

My Neighbours House - continued

Waar was ik ook al weer gebleven?

Het is een tijdje geleden dat ik verslag hebt gedaan van het boek waar ons woensdagavond groepje zich mee bezig houdt momenteel. Niet bewust hoor- maar de dagen zijn momenteel zo vol en druk dat ik er niet aantoe kwam om mijn gedachten erover 'op papier' te zetten. En wat schets mijn verbazing - het is woensdag vandaag en we zullen vanavond weer verder moeten met ons gesprek- oftewel - discussie.

Toch wil ik dit nog even kwijt voor dat ik me verder meng in de discussie.

Heeft iemand wel eens een boek her-lezen? Dat er een periode voorbij is gegaan en je pakt het boek weer op om je er weer in te verdiepen? Het overkomt mij niet vaak - maar er zijn verhalen, en dan zijn er verhalen. De ene raakt je meer dan een ander. Maakt je nieuwsgierig, laat een gevoel van bewondering in je achter of welk emotie dan ook.

Dit boek is zo'n boek voor mij. Ik heb het al in huis sinds de uitgave. Heb het helemaal gelezen, en ook weer meerdere stukken her-lezen. Nu weer. Er blijven onderwerpen of zinnen die mij op een of andere manier telkens anders raken. Misschien omdat er over gediscussieerd wordt dat er nieuwe inzichten of vragen komen. Het blijft een interessant onderwerp - begeerte! Het graag WILLEN hebben van iets denkend dat het iets aan je geluk zal toevoegen!

Gaat het over GROTE dingen - zoals een auto of huis of wereld reis! Of gaat het over iets meer persoonlijks - een baan, kinderwens, overbuurvrouw, slank lichaam. Is het fout om iemand te bewonderen en meer gelijk in zijn of haar evenbeeld te willen zijn?

Moeten we het daar over hebben - of klinkt het allemaal zo kinderachtig en minimalistisch?

Ik denk dat het onderwerp zelf ons iets laat onderzoeken wat in elk mens schuilt - ontevredenheid - met wie we zijn, wat we hebben of niet en hoe wij daardoor in het leven staan of tegenaan kijken.

Zelf denk ik, het gaat niet om hoe groot een 'iets'  dat wij 'willen' of 'begeren' maar het gaat om het gedrag en emoties die daaraan kleven.

Tenminste - tot nu toe is dat mijn theorie. Zal mij benieuwen hoe ik er na vanavond over denk!

2 opmerkingen:

  1. Dat heb ik ook vaak... door over een onderwerp na te denken en erover te discusiëren ontstaan er nieuwed inzichten en ideeën. We leren van elkaar!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En dat was gisteravond ook weer zo. Wordt vervolgt......

      Verwijderen