maandag 21 juli 2014

Woensdagavond: Ik was 10 minuten te laat.

Dit is uitzonderlijk wat langer- maar moest het toch even kwijt!! 

Ja, het kan gebeuren. Het was niet mijn bedoeling en zat ook niet in de planning en toch liep het zo en niet anders.

Al enige tijd hebben wij een recreatieplek in de verkoop. Het is een zeer bijzonder mooi plekje grond (520m2) en er staat een verouderde sta caravan op die in liefde voor gezorgd is en al meer dan 35 jaar in gebruik is geweest. Wij maakten er geen gebruik van - maar al die jaren lang beide inmiddels overleden schoonouders wel.

Tijden waren financieel wat moeilijker dus heeft het even geduurd voordat de juiste kandidaat zich aanmelden. En dat is nu gebeurt - we tekenen het contract vrijdag. Alle afspraken en nodige informatie is heen en weer uitgewisseld dus - adieu vakantieplek! Het is mooi geweest. We sluiten deze mooie periode van het leven van pa en ma af met voldoening en dierbare herinneringen.

Afgelopen woensdag om 18:00 zaten wij ( mijn man en ik) in het zonnetje met de toekomstige eigenaar alles te bespreken onder het genot van wat koele drankjes. Het gesprek verliep zo gemoedelijk dat ik opeens besefte - ik kom te laat voor 'mijn avondje'. En met een snelheid die te bewonderen was - hebben wij een eind aan het gesprek gemaakt, opgeruimd en ons huiswaarts begeven.

Dus, waarom deze uitleg? Nou ik zat er niet goed 'in' afgelopen woensdag. Het gesprek was al in volle gang en het duurde even voordat ik het gevoel had - erbij te zijn! Er kwam zoveel aan bod dat ik tijd nodig had om het te verwerken en eigen te maken. Dus, dacht ik; Daar ga ik morgen wat over schrijven! Waar ik wel de nodige aandacht aan wilde besteden en is ook gebeurt - was het dankgebed vanwege de verkoop van de caravan waar de groep en ik al enige tijd voor hadden gebeden. Dat WAS woensdagavond.

En toen was het DONDERDAG- een ZWARTE DAG in onze geschiedenis, niet alleen in NEDERLAND maar in de WERELD. Want niet alleen Nederland werd abrupt in rouw gedompeld. Dat 2/3 van de inzittenden van vliegreis MH17 Nederlanders waren maakt het niet minder erg omdat de rest uit andere werelddelen kwamen. DIT had NOOIT mogen gebeuren.

Ik kan het niet goed praten, ik kan me niet eens voorstellen hoe het voor de nabestaanden moet zijn - hoe zij deze tragische gebeurtenis beleven. ONGELOOF, ONBEGRIP, ONTSTELTENIS, DIEP ROUW, VERBIJSTERING en ga zo maar door met alle woorden die ons taal bezit om 'dit gevoel' een naam te geven.

Waarom blijft het zo in mijn hoofd spoken? Iemand zei " ja, jij reist/vliegt veel, ook die kant op vanwege de kids Down Under. Misschien raakt het jou dan des te meer omdat jij het vliegen zo gewend bent!" Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dat het even niet uit mijn hoofd weg wil. Want ergens knaagt het - is er een link te leggen met het 10de gebod?

Ik denk dus van wel - maar dat ben ik en misschien zijn er meer kundige mensen die dit zouden tegenspreken. Dan hoor ik dat graag.

BEGEREN- HEBBEN WILLEN en tot ALLES toe in STAAT zijn dit te BEWERKSTELLIGEN!

Oorlog. Waar gaat het over - HEBBEN WILLEN! Iets wat 'iemand'  heeft en beheert en een ander denkt daar het zijne/hare over!

Ik heb het opgezocht op Internet- op Wikipedia om correct te zijn.

Oorlog is een gewapende strijd tussen volkeren of staten. Als etnische of religieuze groepen binnen dezelfde staat met elkaar een gewapende strijd voeren spreekt men van een burgeroorlog. Men spreekt van een wereldoorlog als een meerderheid van de grootste en sterkste landen over de hele wereld bij de oorlog betrokken is. Oorlogen tussen staten onderling zijn tegenwoordig zeldzaam. ( oh ja???)

Tegenover oorlog staat vrede, een toestand waarin volkeren en naties elkaars bestaan respecteren of zelfs waarderen. Tussen oorlog en vrede zijn allerlei tussenvormen denkbaar, zoals de Koude Oorlog of de wapenstilstand.

De rest - ook niet oninteressant, maar ik plaats het niet - kijk zelf maar, geeft uitleg een zelfs een definitie!!!!! tJonge jonge- een uitleg EN definitie.

Oorlog = doden- mensen vermoorden!
Oorlog - plunderen, verkrachten, martelen!
Oorlog = geld verdienen door bedrijven die wapens produceren!
Oorlog = het rechtvaardigen van geweld tegen mensheid!Vrijdag hing de vlag aan ons huis op half stok - het maakte niets goed toch wilde ik IETS doen.


Joh 13:34-35

"Dit is een nieuw opdracht die ik jullie geef: heb elkaar lief. Heb voor elkaar net zoveel liefde als Ik voor jullie heb. Aan de onderlinge liefde zullen mensen zie dat jullie mijn leerlingen zijn."

1 Korinthiërs 1:10

Maar, broeders en zusters, in de naam ven de Here Jesus Christus smeek ik u eensgezind te zijn. Maak het met elkaar in orde zodat u weer één van hart en ziel bent.


Kies LIEFDE dan zit het altijd goed.

4 opmerkingen:

 1. Macht, ja ook dat begeren mensen, en de baas zijn en over anderen heersen en doden en moorden. Belachelijk, geen woorden voor.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hie hard ik het ook probeer - ik kan er met mijn hoofd en hart niet bij dat mensen zo een ongelooflijke kronkel in hun hersenen hebbend at ze niet door hebben dat OORLOG fout is. Dat super controle ongezond en ook FOUT is.... waarom zien die vechterbazen dat niet?

   Verwijderen
 2. Dank je wel. Wat een raak blogje. Hier denk ik nog even over na.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah hallo Aritha. Ja, het is alweer een tijdje geleden - maar mijn gevoelens en gedachten zijn nog net zo. Er is wel liefde in de wereld - maar waarom OVERHEERST toch die woede, vechtlust en het doden van mensen.
   Het stemt mij verdrietig. Waar is de TEVREDENHEID gebleven.....?? :-(

   Verwijderen