zondag 19 april 2015

Blog Inspiratie- waar komt het vandaan?

Ik heb net een blog geschreven op mijn Keuken blog .

Deze blog is ontstaan naast mijn Facebook pagina  over koken, recepten, gezondheid 'dingetjes' enzo.

Iemand vroeg een poos geleden waarom ik aan het bloggen was gegaan.

Nou, dat was omdat ik graag mijn gedachten 'uit' mijn hoofd wilde hebben maar ook omdat ik als kind al schreef, een dagboek bijhield en graag verhaaltjes schreef. Ik las veel en dacht dat ik ooit ook schrijfster wilde worden. Ik heb die droom nog niet losgelaten hoor. Het loopt gewoon anders dan ik voor ogen had.

Mijn kookpagina en blog is ontstaan doordat ik de keuken een van de fijnste plekjes van het huis vind.

Dus, schrijven een hobby en koken een hobby. Die vallen goed te combineren.

Mijn inspiratie voor mijn kook blog komt uit de keuken- mijn inspiratie voor deze blog is uit het leven gegrepen, zeg maar.

Het gaat over dagelijkse dingen, menselijke strubbelingen en belevenissen. Indrukken, gedachten, het nieuws, verwachtingen en teleurstellingen.

Door mijn opvoeding en geloof schrijf ik met de invloeden daarvan.

Ja, ik geloof in God. Ik weet niet hoe God eruit ziet en voor mij maakt dat ook niet uit. Lang haar, blote voeten, ik heb daar niets mee of het nou zo was of niet.

Ik 'voel' de aanwezigheid en daar ben ik dankbaar voor, blij mee en voel me er beschermd door.

Dat wil niet zeggen dat mijn leven verdriet- moeiteloos of zonder tegenslag verloopt.

Wat het wel betekend is dat ik er niet alleen voor sta. Dat ik open sta voor de oplossingen, steun, begeleiding, mogelijkheden die mij aangereikt worden op diverse manieren. En ja, ik grijp wel eens mis. Loop wel eens de verkeerde kant op of zie de oplossing te laat. 

Ik ben nooit alleen
Je zou je af kunnen vragen- wat is dan het verschil tussen een gelovige en een niet gelovige? Want als ik de zelfde dingen meemaak als iemand die niet gelooft, wat is dan het voordeel ervan?

Voor mij, en theologisch is er misschien een heel ingewikkeld uitleg beschikbaar, maar voor mij betekend het toch dat ik er ( het leven) niet alleen voor sta. Dat ik mag vertrouwen in de liefde en kracht van God die mij liefheeft. Dat ik de dankbaarheid voel en ervaar dat ik leef, dat ik gezegend ben met alles wat ik 'heb'. Drie prachtige kinderen en hun partners, de kleinkinderen stuk voor stuk geschenken die mijn leven verrijken. De echtgenoot waarmee ik door het leven mag, de vrienden die mij omarmen, de levenservaringen en leermomenten die ik mag meemaken.

Er is zoveel negativiteit in de wereld. Er wordt zoveel geklaagd, gemopperd. Men lijkt zo ondankbaar en ontevreden. Het stemt mij verdrietig.

Als er wolken in de lucht hangen wordt er eerst gezegd- 
wanneer gaat het regenen? Ipv, nog even dan schijnt de zon weer!

De dagen vliegen voorbij, ik besef dat mijn tijd ooit voorbij is- wanneer en hoe blijft onbekend. Dus aan mij om zoveel mogelijk 'uit' het leven te halen. Te zijn wie ik hoor te zijn voor allen maar ook voor mezelf.

Vandaag dus weer een dag om dat waar te maken. Deze zondag goed in te vullen en optimaal te beleven. Mijn streven is daarom- geen dag te laten ' verpieteren'. En dat lukt niet altijd maar gaat steeds beter.

Geniet allen! Maak wat moois van je leven. Je krijgt maar een kans!


2 opmerkingen: