zaterdag 2 januari 2016

Het aftellen is begonnen

Het jaar 2015 is net achter de rug en het aftellen van dit jaar is al begonnen.
Ik heb volop genoten van de eerste dag van 2016.

Op de eerste dag van het (elk)  jaar wordt volledig aandacht aan familie gegeven. Vanaf 11uur (koffietijd) tot 19:00 (laatste oliebol) zijn wij, mijn man, zwager en ik, in de gezelschap van familieleden. Leeftijd bereik van 2 weken oud tot nog net geen 89. Wat een rijkdom.

Het is een dag vol gelach, terugblikken, verhalen en gezelligheid. Wij bezoeken diverse adressen waar meerdere verzamelen om deze dag samen te vieren.

Met dat gevoel gaan wij het/elk jaar in - als een warm bad worden wij onthaald, gekust, geknuffeld en verzorgd. Onze dag kan niet meer stuk. De uitdaging is, en zo denk ik dan elk jaar, om dat gevoel van geborgenheid, samenhorigheid en 'behoren aan' vast te houden. Weten wie je bent en wie belangrijk voor ons zijn in het leven. Houvast hebben.

Deze dag ligt nu achter ons. Hoe die dag er volgend jaar uit gaat zien is wazig en onvoorspelbaar. De uitdagingen, kansen, hobbels en happy zweefmomenten kunnen wij alleen maar verzinnen - niet zeker van zijn maar naartoe leven en zo goed mogelijk beleven om volgend 1 januari weer met diegene te beleven die wij dan weer zullen ontmoeten.

Iedere lezer wens ik een mooi jaar toe, gezegend en vol met liefde, warmte en vrolijkheid. Kracht om worstelingen en hobbles te doorstaan, wijze inzichten met dagelijkse beslissingen en vol goede moed om van elke dag het beste te maken wat er van te maken valt.

Dat 2016 een jaar om met trots, voldoening en tevredenheid wordt om op terug te kijken.

Nu kijken we weer naar de toekomst - de dagen die komen gaan. 

Het aftellen naar 2017 is begonnen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten