dinsdag 5 juli 2016

Jubel de jubel- het is gelukt

Ja, wat ben ik trots en blij. Zo gek dat ik als 60-plusser over zoiets zo blij kan worden.

Er is meer aan het licht gekomen over mijn gewicht en gezondheid euvel.

Ik slaap VEEL TE WEINIG.

Dit zal ook bijdragen aan mijn overgewicht - en die is - ik durf het te zeggen - 10 kg te veel.
Ja, ik vind dat heel veel- vooral omdat ik het kwijt wil ( en moet van mezelf)

Dit avontuur begon vorige week terwijl ik 5 keer uit zou eten de komende periode. Ook zat daar een weekendje weg bij met vrienden. Iets wat we jaarlijks doen- vrijdag tot zondagavond- na het eten natuurlijk. Maandagochtend verjaardag bezoek om het nog eventjes spannender te maken.

Mijn gevoel zei-' oh meid, daar ga je weer'! Maar mijn hoofd zei ' dit moet je goed aanpakken.' En dat heb ik gedaan.

Op de weegschaal de dag van vertrek ( en na twee dineetjes). Geregistreerd en vastbesloten om in ieder geval niet aan te komen. Dat betekende niet dat ik minder zou genieten. Maar meer opletten.

Het door ons gekozen hotel serveerde prachtig en smaakvolle 3-gangen menus. De ontbijtzaal was een 'food heaven'. De terrasjes gezellig en de snacks bij het middag wijntje super heerlijk. In mijn achterhoofd was de belofte aan mezelf. Aan alles heb ik gedoseerd meegedaan.

Uiteraard op zo'n weekend blijf je niet de hele dag zitten. Wij trekken erop uit en wandelen ook veel. Je beweegt anders dan thuis. Vanwege een wisselvallige zaterdag - zat een fietstocht er niet in - maar wel een stadswandeling en aan het eind van de dag maar liefst 11784 stappen gezet. Zondag wat minder. Wel veel gelopen en gedaan.

Maandagochtend, het moment van de waarheid. Ik had mijn doel bereikt. NIETS aangekomen en zelfs een ietsje pietsje eraf.

Zie, het kan dus wel. Ik heb twee nachten heerlijk geslapen - een nacht zelfs de 8 uur magisch bereikt. Ook afgelopen nacht zelfs 9 uur geslapen. Daar ga ik ook aan werken.

Het is nog maar vroeg in het programma- de spaarpot is weer gevuld met mijn wekelijkse bijdrage. Met goede moed en daadkracht ga ik ervoor. Ik geloof dat ik het kan. En die wetenschap ontbrak nogal in het verleden.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel. Ik kan alle steun goed gebruiken. Bedankt voor jouw bezoek ook trouwens!

   Verwijderen
 2. Heel goed. Ik ben ook bezig en op den duur gaat het lukken. Het duurt even voordat er echt wat af gaat maar het is al zo goed van je, dat je in je hoofd verandert. Dat je wil!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Jedidja. Weet je, ik/wij zijn niet fanatiek en bezeten van dit gebeuren maar bewust dat het anders kan en misschien een beetje 'moet'. Alle beetjes helpen - ook jouw steun. Bedankt - ook namens de andere twee dames.

   Verwijderen