zondag 8 september 2013

God schiep de aarde-

Ik weet het. Zo af en toe druipt de verslagenheid of frustratie van mijn blogs af. Toch wil ik even laten weten, mij/ ons leven is niet altijd zuur of vervelend. Over het algemeen neemt genieten en inzetten wel de voortouw. Elke dag zijn er mooi dingen om van te genieten, te ervaren, van te groeien of te delen.

En dat doe ik vandaag bij deze met een poster reclame voor een Historisch Dag in de Hollandse Biesbosch. Dat is aan de Dordrechtse kant. Hier zet een groepje vrijwilligers zich in van de VVHB om het cultuur historisch verhaal levend te houden. Om verhalen over de griend-werkers en hun leven in de grienden te vertellen.

Laatst hoorden ik een opmerking die terecht was ( volgens mij). Een van de gidsen had net een klein groepje volwassen toegesproken er verteld over de zinkstukken, die van wilgenhout zijn gemaakt en waar ze voor dienen - o.a. de opbouw en versteviging van onze dijken. 

Een van de mannen reageerde met een opmerking " waarom hebben wij daar op school niets van mee gekregen maar wel over wanneer Titus Brandsma vermoord was. Ook belangrijk maar de opbouw, design en vakkundigheid waarmee onze dijken zijn gebouwd niet onbelangrijk!"

Ik heb jaren Down Under gewoond. Het is daar, wat natuur betreft, schitterend. Vaak vragen mensen mij, "waarom ben je terug gekomen naar ons koud kikker landje?" Nou, sorry hoor. Maar Nederland mag er best zijn. Ik ben vaak in het buitenland geconfronteerd met de myth - Toen God de aarde schiep vergat Hij Nederland- dus hebben de Nederlanders zelf voor hun eigen land gezorgd. Nou weet ik dat dit een volksverhaaltje is- maar Nederlanders hebben wel veel land erbij gewonnen. En dat ging niet zomaar.

Wat zijn wij bevoorrecht in Nederland om zo mooi te wonen. Wat een gevarieerd land is dit toch. Vrijdag een bezoek gebracht aan Park de Hoge Veluwe. Ook zo'n adembenemende omgeving om het maar niet over Posbank te hebben. Wij nemen elk jaar een jaarkaart ( met auto) om dit gebeid zo financieel te steunen en ook regelmatig te bezoeken. Ook dan kijk ik mijn ogen uit naar het landschap zo prachtig en wijds, kleurrijk en divers. Dan weet ik ook hier eventjes niet goed onder woorden te brengen hoe dit mij raakt.

Ontdek je eigen land- het is PRACHTIG. Niks ervan dat het een vergeten hoekje op aarde is. Hier is goed over nagedacht. En ik mag hier wonen!

In welke provincie je ook maar woont- er is iets moois te ontdekken, te koesteren, te bewonderen en om voor te zorgen. Let wel, we waren gevraagd, of eerlijk gezegd op gedragen om voor deze aarde te zorgen. Ontdek wat we hebben en doe dan mee met het behouden van deze prachtige schepping die ons toevertrouwd is.
5 opmerkingen:

 1. Nou eh, ik vind je posts echt niet druipen van verslagenheid hoor. Deze is echt interessant. Ik denk dat er zoveel moois om on heen is. We moeten alleen de stap zetten om het te gaan ontdekken.

  Lopen in het bos als het regent ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jedidja, het kan best zijn dat wij zaterdag in de druipende druppels in het Biesbosch zullen zijn..... en mooier kan het niet! En bedankt voor je opmerking over mijn BLOGS. In mijn huis hangt een hart met de tekst - Live, Love and Laugh- a LOT! Daar streef ik naar.

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 2. Vind ik ook ;) er is genoeg moois te ontdekken in ons kleine kikkerlandje!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer zeker dames. Ik heb trouwens ons land nooit als een koud kikker landje ervaren- geeft wel een grappig beeld op. Ik ben erg visueel wat dat betreft. Trouwens Kermit is een van mijn favourite kikkers.

  BeantwoordenVerwijderen