vrijdag 31 januari 2014

Een geweldige (vrij)dag!

Vanochtend in redelijke vroegte keek ik naar buiten en was er even stil van. Wat een mooie witte, bevroren wereld lag voor me. En het was zo STIL! Een strakke lucht, geen auto geluiden, geen brommers of fietsers te bekennen en het was te koud en vroeg voor de vogels om nu al te gaan zingen. Hoewel, als zij dit meegemaakt zouden hebben dan hadden ze vast een mooi lied ervan gemaakt. Want het was echt beeldschoon buiten.

Ik kwam weer terug in de NU, toen de werklieden die aan het huis naast ons aan het timmeren zijn, aan de slag gingen. Ja, het leven gaat door, ook na zo'n stilte, zo'n rust moment- een gouden greep die zo'n dag meteen bijzonder maakt.

Opeens had ik overal zin in- alsof dat kleine momentje mij een vitamine stoot had gegeven. De dag was goed begonnen en nodige mij uit om er goed gebruik van te maken.

Een paar druiven lagen op de fruitschaal, die werkte ik naar binnen. Daarna even snel een kijkje in de krant- niets bijzonders, vervolgens aan mijn bureau voor ' God's tijd' danken waar ik gezegend mee bent, gezondheid, kinderen en kleinkinderen, mijn man, familie, vrienden huis en haard, mogelijkheden en activiteiten die ik mag beleven en de enthousiasme die ik heb voor het leven. Er zijn zoveel uitdagingen- zoveel mogelijkheden, zoveel kansen. Ik weet dat ik niet op alles in hoef te gaan, kan gaan of moet gaan- toch denk ik soms dat ik teveel 'laat liggen'. Maar ja, die 24 uur he, die zijn ook zo maar om!

Vandaag dus, energie in overvloed en de kans om veel van vandaag te genieten.

Wandelen met mijn man, een stukje gezondheid kan geen kwaad-  (al geschied). Daarna 15 minuten op de fitness fiets - rondje van de zaak, (afvinken). Lopend naar de supermarkt voor wat kleinigheidjes en koffie met een vriendin die  straks komt. ( leuk vooruitzicht)

Vanavond komt mijn zwager eten- leuk om de twee broers weer even samen over muziek en concerten te horen kletsen. Dat is echt hun gezamenlijke passie. Koken de mijne dus onze avond kan ook al niet meer stuk.

Ik denk dat tegen de tijd dat ik mijn bed in rol- dat ik wel degelijk alle 24 uur goed benut zal hebben en er geen kruimeltje van is verloren gegaan.

Heerlijk!!


2 opmerkingen:

  1. Ik wordt de laatste tijd zo blij van jou berichtjes. Dank je wel. Wij hoorden hier net vogels. Mijn zoontje Ralph en ik. Hij zei: Zijn ze nu al terug? Het wordt lente mam! Geen mooie witte wereld zoals vrijdag maar een beetje lente-achtig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jedidja, wat een mooie woorden. Dankjewel. Hoewel er nog heel wat kan gebeuren- wat het weer betreft, denk ik ook - Lente komt! Elke dag nieuw, elke dag kans om te genieten. Op z'n engels gezegd " come what may, thank you Lord, come what may." En wat een zegen dat je zoontje Ralph ook zo blij wordt van vogel gezang! Een zegen.

    BeantwoordenVerwijderen