woensdag 5 februari 2014

3 verjaardagen en een begrafenis

Het was een onrustige nacht, manlief een paar keer wakker en een poosje eruit geweest. Ik heb geslapen met horten en stoten. Er was ook geen echte aanleiding hiervoor, dus een puzzel van waarom.

Voor het eerst in aan lange tijd was manlief eerder aan het ontbijt dan ik. Iets wat in de krant mag- en dat bedoel ik niet betuttelend hoor. Hij is nou eenmaal geen vroege vogel- en ik juist wel. Het was somber weer buiten, grijs getinte wolken in alle vormen en maten schoven voorbij. Er stond een straffe wind. Alles was, in tegenstelling tot de afgelopen paar dagen, nat ipv wit bevroren. Het had behoorlijk geregend. Wat zou het worden wat weer betreft vandaag.

Vandaag een dag om het leven te vieren- met 3 verjaardagen in onze kringen. Een jubilaris, heeft de prachtige leeftijd van 70 bereikt. Wat een prestatie en wat een mooi mens is het toch. Creatief, zorgzaam, grappig en eerlijk. Dan zijn er nog twee jarigen 51 en 64. Ook geweldige mensen en ik ben trots om ze in onze vriendenkring te mogen hebben. Ja, ook dat zijn mooie getallen. Het wordt schipperen met de dagindeling. Naar wie, wanneer en hoelang!

Vandaag staan wij niet alleen stil bij het leven, maar ook  bij de dood. Het leven dat voorbij is. Onze buur mocht 82 worden. Mooi aantal jaren, toch? Vanmiddag dus, ruimte behouden voor het afscheid nemen.

De grijze massa is inmiddels verdwenen en vervangen door witte uitgerekte pluizige watten tegen een licht blauwe lucht. De wind is gebleven- en duwt de watten massa voor zich uit. Buiten is bedrijvigheid alom. Bij onze naaste buren wordt hard gewerkt aan de verbouwing, en vandaag, zonder dat we er erg in hadden, is een bedrijf begonnen om nieuwe lantaren palen te plaatsen. Vandaag worden de grijze bakken geleegd. Er staan overal diverse soorten en maten voertuigen voor onze deur. Het leven, de dagelijkse nodige activiteiten, zijn niet alleen zichtbaar maar ook hoorbaar.

Vandaag, een geschenk. Ik ben blij het mee te mogen maken.

5 opmerkingen:

 1. Elke dag een geschenk ja, mooi!
  Anita, ik zie dat je onderaan je blog ook mijn blog hebt staan, maar als je klipt op Frisse Kijk op Oude Waarheiden, werkt de link niet, die moet je dus veranderen in http://frisse-kijk.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geweldig Marja, bedankt voor je tips . Ja, niet handig als de link niet werkt. Zou nu goe dmoeten zijn.

   Verwijderen
 2. PS: wat de side bar betreft, ik zou je A-plus products blokje bovenaan zetten en je blog archief blokje onderaan... zomaar een idee hoor. Het ziet er overigens allemaal heel tof uit!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo gaat het allemaal door elkaar heen: rouw en feestjes.

  Anita, je hebt het boekje gewonnen. Ik heb nog geen blog erover geschreven of zo maar ik wil wel graag je adres. Ps: Twee keer geprobeerd: twee keer jouw briefje. Jij kwam er dubbel en dwars uit. Dat boekje naar jou :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OOOOOOH wat geweldig Jedidja! Ik krijg er kippenvel van.

   Verwijderen