maandag 5 mei 2014

Het is 5 mei

5 mei 2014

Mijn zus is jarig. 
Mijn enige zus. 
Vandaag, op bevrijdingsdag! 
Haar geboorte datum 5-5-'50! 
Mooie cijfers om te onthouden.
Herinneringen ophalen.
En haar missen.

Nee, ze is niet overleden- maar we spreken elkaar niet meer. 
Dat doet pijn.Ik kan nog wel genieten van mijn gedachten van de momenten toen we nog wel vriendinnen waren en dat vier ik vandaag!

Vandaag 5 mei - de vlag hangt al sinds 7:00 buiten. Net als gisteren alleen vandaag wappert het in vreugde. Toepasselijk gisteren was er weinig tot geen wind- en hing de vlag stilletjes en slap.

Vandaag- in de lichte bries wappert het vrolijk heen en weer.

Het doet me denken aan mijn vader, opa's en oma's, ooms en anderen die veel hebben opgeofferd zodat we deze dag als Bevrijdingsdag mogen herdenken. Het stemt me weemoedig. Blij omdat we de geschiedenis niet laten voor wat het was - maar ook treurig dat er nog zoveel verdriet en doden vallen elders op deze wereld.

Vandaag een mengelmoes van emoties- de zon schijnt, de wereld lacht mij toe- ik ben dankbaar voor alles wat mij  gegund is in het leven. Waar ik voor sta en voor wie ik ben.

Door de invloed van mijn zus, van mijn familie die zich dapper hebben ingezet voor mijn vrijheid.Vandaag is het 5 mei 2014 en ik vier deze dag!2 opmerkingen:

 1. 5-5-50, dat is zeker een mooie datum zeg, bijzonder! Gefeliciteerd met je zus, en we vertrouwen erop dat het contact weer hersteld zal worden.
  Mooi blogje!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel Marja. Altijd plezierig om feedback te krijgen.
   Ik blijf bidden en hopen! De deur staat open.

   Verwijderen