maandag 4 januari 2016

Mijn 'thema' voor 2016

Ik las onlangs de blog van Tracey op ' My daily walk in His grace'. Een prachtige blog waar ik een regelmatige bezoeker ben.

Tracey had het over haar woord voor dit jaar - Choice! En dat zette mij aan het denken. Ik herlas vanochtend mijn eigen blog van afgelopen zondag ( 3 januari) en kwam TEVREDENHEID tegen. Het bleef vandaag aan mij 'kleven' zeg maar. Ik heb een aantal klussen geklaard en voel een TEVREDENHEID niet alleen met de geklaarde klussen maar ook met mijzelf.

Ik heb de laatste maanden nogal de neiging gehad om snel afgeleid te worden. Dan, aan het einde van de dag, heb ik wel veel gepresteerd maar weinig AF naar TEVREDENHEID!

Ook zat ik telkens geklaarde dingen aan te passen, te bewerken, om te gooien want ik was bezig met het GOED doen wat nog BETER kon. Ik miste TEVREDENHEID.

"Niet dat ik dit zeg vanwege gebrek, want ik heb geleerd tevreden te zijn in de omstandigheden waarin ik verkeer" (Filippenzen 4:11).

Het wordt ons niet makkelijk gemaakt tegenwoordig. In kranten, bladen, op de radio en televisie worden we bekogeld met advertenties die ons willen laten doen geloven dat wij GELUKKIGER kunnen zijn met ANDERS, MEER of ERBIJ!

Ik ben wezen googelen voor wat informatie en misschien een leesbaar, waardevol stukje schrijven vinden die het duidelijker kan vertolken dan ik...en ik ben dit tegen gekomen.

Op de website van All about following Jesus stond een stuk over Christelijke tevredenheid. Daar gaat het over de dagelijkse dingen maar ook over betere banen, groter huis enz. Ik wil het eventjes hebben over de wat kleinere obstakels. Mopperen bijvoorbeeld. Mopperen op de kinderen,  echtgenoot, het eten, de was, de huishoudelijke taken, de overburen, het weer.

Wanneer IK meer TEVREDENHEID wil ervaren dan is mopperen een gewoonte om af te leren. En daar ga ik de komende tijd aan werken.

Mijn woord voor 2016 is -

T E V R E D E N H E I D.

4 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Dankjewel Marja. Ik ga de uitdaging aan en weet zeker dat ik vaak zal mogen oefenen ;-)

   Verwijderen
 2. Mijn woord is 'authenticiteit'. (In het geloof, vooral dan)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Prachtig woord Evie. Heel mooi. Ik heb een opmerking gekregen dat ik de quote onderaan niet had mogen gebruiken omdat er Mohammed onder staat. Dat had ik helaas over het hoofd gezien...maar inhoudelijk zegt het wel hoe ik TEVREDENHEID zie.
   Blij van binnen - TEVREDENHEID bereikbaar.

   Ik wens voor jou een heeeeel fijn jaar vol zegeningen. Gr Anita

   Verwijderen