Vorige week had ik als gast, Lineke op mijn blog. Vandaag, en met veel plezier welkom ik vandaag, Martine van den Brink.
Martine, net als ik, heeft een passie voor koken. In een tijd dat er zoveel aandacht aan gezond eten, voedselallergieën en de invloed van social media op ons eetgewoontes is, komt voedsel en eten steeds meer in de belangstelling te staan. De hollandse pot van ' aardappelen groente en stuk vlees is behoorlijk veranderd in de laatste jaren. De aantal food-bloggers groeit aanzienlijk. Martine heeft zich in voedsel en het schrijven mooi weten te ontwikkelen en ik lees met veel plezier haar blogposts die regelmatig verschijnen.
Hier de 10 vragen die ik aan Martine heb voorgelegd en haar reacties daarop.
De keuken van Martine Volg Martine ook op Facebook |
1. Kun jij jouw Blogactiviteiten omschrijven Martine?
In maart 2012 startte ik met mijn foodblog ‘De keuken van Martine’. De laatste jaren heb ik veel over voeding geleerd en ben ik zelf ook heel erg anders gaan eten. Van een streng zoutarm dieet ging ik naar koolhydraatbeperkte, gezonde voeding. Mijn lijf én geest veranderden drastisch. In positieve zin!
Op mijn blog vind je vooral recepten, maar ook wel persoonlijke verhalen.
2. Wat heeft de Blogcultuur jou gebracht?
Door het contact met andere foodbloggers heb ik veel bijgeleerd en een steeds groter netwerk gekregen. Dit heeft ertoe geleid dat er in oktober 2015 een kookboek uitkomt waaraan ik mee heb mogen werken!
3. Als er geen Blogmogelijkheid geweest zou zijn, hoe was je dan met je schrijfdrang/ liefhebberij omgegaan? Wat waren andere mogelijkheden? Waren er überhaupt andere mogelijkheden?
In eerste instantie was mijn wens niet zozeer om te gaan schrijven, maar om mijn – toen nog – natriumarme recepten te delen met anderen. Aangezien mijn zus een fanatieke blogster is heeft zij mij gemotiveerd om een blog te beginnen.
Ik heb dus nooit gekeken of er andere mogelijkheden waren.
4. Wanneer herkende jij de kokkin en schrijver in jou?
Toen mijn blog meer bezoekers kreeg en ik ook het schrijven over voeding steeds leuker ging vinden, kreeg ik ook meer en meer het gevoel dat dit echt wat voor mij is.
5. Wanneer besloot jij, en wat is/was de motivatie, om jouw werk te gaan publiceren?
Toen ik met mijn blog begon had ik nog een zeer strenge zoutbeperking. Van lotgenoten hoorde ik dat ze het heel moeilijk vonden om bijna helemaal zonder zout te koken. Doordat ik al jaren had geëxperimenteerd, was mijn liefde voor het koken toegenomen en ontwierp ik zelf recepten. Ik wilde deze graag delen met mensen die niet over die creativiteit beschikken.
6. Is schrijven een bijzaak van jouw liefhebberij hobby of is schrijven een levensstijl?
Mijn blog is mijn hobby! Al moet ik eerlijk zeggen dat naarmate mijn blog gegroeid is, de druk om te ‘moeten’ bloggen ook wel wat is toegenomen.
7. Wat hoop jij te bereiken met je Blog(s)?
Dat steeds meer Nederlanders gaan inzien hoe erg onze gezondheid en ons gewicht afhangt van de voeding die we dagelijks binnenkrijgen.
Vanuit de medische wereld is hier heel weinig belangstelling voor, omdat voedingsadviezen geen geld in het laatje brengen en medicijnen wél. De dokter schrijft helaas nooit broccoli voor…
8. Zijn er onvoorziene gevolgen doordat jij je bezighoudt met Bloggen?
Dat ik nu mee mocht werken aan een kookboek was voor mij aardig onvoorzien!
Daarbij heb ik door het bloggen ook weer veel andere bloggers leren kennen, zowel online als persoonlijk. Het heeft mijn wereld echt een stuk groter gemaakt.
9. Voor de beginnende Blogger, wat zijn jouw 3 meest belangrijke tips?
1. Kies een goede titel voor je blog.
2. Begin in eerste instantie alleen omdat je zelf graag wilt schrijven, niet omdat je de wereld wilt bereiken met jouw boodschap. Het opbouwen van een goede, veelgelezen blog kost tijd en energie.
3. Maak je blogberichten niet te lang. Grote lappen tekst zijn – online – niet interessant voor de gemiddelde lezer.
10. Denk jij ooit te stoppen met Bloggen? Zo ja, waarom? Zo nee, waarom niet?
Wanneer mijn gezondheid achteruit gaat – ik heb een ernstige aangeboren hartafwijking – heb ik wellicht niet meer de energie om de recepten te bereiden. Als ik voor mijn gevoel de kwaliteit van mijn blog niet op peil kan houden, dan zal ik er mee (moeten) stoppen.
Martine, ik wil je hartelijk danken voor het beantwoorden van deze vragen. Heel veel kook en -schrijf plezier en succes met het kookboek. Ik hoop dat jouw gezondheid het toelaat om nog lang met met koken en schrijven bezig te zijn.
Anita
Wil je op Martines Blog verder lezen en meer leren, ga dan naar: De Keuken van Martine en veel plezier daar.